Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

FC Groningen en KNVB sluiten samenwerking rond scholentour

KNVB Media
KNVB Media
23 juni, 16:28

FC Groningen bezoekt al twee seizoenen basisscholen in de provincie. - Foto: KNVB Media

FC Groningen gaat met de KNVB een samenwerking aan omtrent de FC Groningen Scholentour. Met dit initiatief bezoekt de 'Trots van het Noorden' al twee seizoenen basisscholen in de provincie Groningen door een gratis gymles te verzorgen voor kinderen in groep 5 en 6.

De FC Groningen Scholentour wordt met ingang van seizoen 2021/2022 uitgebreid naar meer klassen. De KNVB gaat samen met FC Groningen kinderen enthousiasmeren om vervolgens structureel te sporten bij lokale verenigingen. Het streven van de Groningse club is om alle basisschoolkinderen in de provincie minimaal één keer per jaar een gymles te geven.

Beleidsplan

FC Groningen heeft in het beleidsplan ‘Samen naar de Grote Markt’ het tegengaan van bewegingsarmoede in het verzorgingsgebied omschreven als maatschappelijke pijler. De FC Groningen Scholentour is één van de programma’s die hieraan invulling geeft.

MVO Manager Simon Cageling vertelt waarom de FC Groningen Scholentour uitstekend past in de ambitieuze maatschappelijke doelstelling. “Wij zien met onze Scholentour alle kinderen in de provincie. Een aantal is al actief sporter, maar velen ook nog niet. Met een leuke en flitsende gymles van FC Groningen willen we kinderen enthousiasmeren om te gaan of blijven sporten. De nadruk ligt tijdens de op de breede motorische ontwikkeling. We hopen de jonge kinderen te inspireren om meer en beter te gaan bewegen.”

Blijven sporten

Het belangrijkste is dat kinderen iets gaan doen wat zij leuk vinden, want dat zorgt ervoor dat ze blijven sporten

Lekker sporten kan bij tal van sportverenigingen en Cageling benadrukt dat kinderen ook niet per se voor voetbal hoeven te kiezen. “Het belangrijkste is dat kinderen iets gaan doen wat zij leuk vinden, want dat zorgt ervoor dat ze blijven sporten.”

De KNVB heeft veelvuldig contact met de lokale voetbalverenigingen en biedt FC Groningen ondersteuning. Mede hierdoor zorgen de lokale verenigingen voor een goede ontvangst van de potentiële nieuwe leden.

Verenigingsadviseur Otto Kooi van de KNVB is positief over het programma van FC Groningen. “De FC Groningen Scholentour is een fantastisch initiatief om kinderen enthousiast te krijgen voor sport in het algemeen en voetbal in het bijzonder. We zien grote kansen voor verenigingen in de provincie Groningen, met name in het enthousiast maken van jongens en meiden voor de lokale verenigingen. We roepen alle verenigingen op om hieraan actief deel te nemen."

Aanmelden en vragen

FC Groningen gaat vanaf augustus ongeveer 250 basisscholen weer benaderen om zich aan te melden voor de gymlessen. Inmiddels zijn de eerste scholen al geïnformeerd. Mocht je vragen hebben over dit programma? Mail dan naar maatschappij@fcgroningen.nl.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen