Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Kick-off 'Lekker Bezig' bij Victoria

KNVB Media
KNVB Media
20 september 2015, 16:50
2:58

Foto: KNVB Media

Een gezond alternatief bieden naast het bestaande assortiment. In de kantine van HC & FC Victoria gaat er voortaan gezond aan toe met fruitsappen, smoothies en lekkere broodjes.

In het onderkomen van de Hilversumse club vond zaterdag de kick-off plaats van het landelijke programma 'Lekker Bezig' dat de KNVB en partner Sligro hebben opgezet. Het doel: een gezonde en verantwoorde leefstijl in het amateurvoetbal te bevorderen.

Corné Mulders van Sligro weet wel hoe. "Eigenlijk is het heel simpel. Als je op de schaal met bitterballen ook dertig radijsjes legt, en je gaat daarmee rond, dan zijn de radijsjes ook op. Maar het zit hem ook in lekkere tosti's en goede sandwiches. Een beetje creatief verpakt in een pitabroodje in plaats van een saaie boterham, met wat tzatziki erop in plaats van mayonaise. Het zit hem in heel veel kleine dingen."

Lekker bezig-programma

Alle voetbalverenigingen in Nederland die aan de slag willen met het aanbieden van gezonde producten kunnen via www.samenlekkerbezig.nl een gratis startpakket aanvragen met praktische thema’s en gezonde tips voor in de kantine. Ook wordt een aantal verenigingen begeleid om initiatieven op te zetten die het aanbieden van een gezond alternatief in de voetbalkantine stimuleren. Bovendien gaan twintig verenigingen voor D-, E- en F-jeugd in de eerste seizoenshelft elke wedstrijd vers fruit voor het hele team uitdelen om gezond eten en drinken te bevorderen.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen