Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Sligro en KNVB trappen 'Lekker bezig-programma' af

KNVB Media
KNVB Media
16 september 2015, 14:17

Foto:

De directieleden van Sligro en KNVB steken zaterdag 19 september de handen uit de mouwen om voetbalvereniging HC & FC Victoria te helpen bij het aanbieden van gezonde producten in de kantine. Dit vormt de start van het programma 'Lekker Bezig' van Sligro en de KNVB met als doel een gezonde en verantwoorde leefstijl in het amateurvoetbal te bevorderen.

Op basis van input van verenigingen in de afgelopen maanden is er een ‘Lekker Bezig’-programma opgesteld. Het aanbieden van een gezond alternatief in het bestaande assortiment van de voetbalkantine staat in dit programma centraal.

Bij Victoria kunnen kantinebezoekers zaterdagochtend aan de bar terecht voor fruitsappen, smoothies en gezonde broodjes. Om gezond eten bij een wedstrijd extra aan te moedigen ontvangen de jeugdvoetballers van Victoria een doos vol met vers fruit voor het hele team. De dag wordt afgerond met een groente- en fruitworkshop op het miniveld van Victoria, waar E- en F-pupillen spelenderwijs alles leren over het nut van gezond eten en drinken.

‘Lekker bezig’-programma

De aftrap bij HC & FC Victoria geeft de activiteiten weer die de KNVB en Sligro samen ontplooien om voetbalverenigingen vertrouwd te maken met het aanbieden van gezonde alternatieven in de kantine. Alle voetbalverenigingen in Nederland die aan de slag willen met het aanbieden van gezonde producten kunnen via www.samenlekkerbezig.nl een gratis startpakket aanvragen met praktische thema’s en gezonde tips voor in de kantine. Ook wordt er een aantal verenigingen begeleid om initiatieven op te zetten die het aanbieden van een gezond alternatief in de voetbalkantine stimuleren. Bovendien gaan twintig verenigingen voor D-E-F jeugd in de eerste seizoenshelft elke wedstrijd vers fruit voor het hele team uitdelen om gezond eten en drinken te bevorderen.


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen