Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Koning scoort op Homeless Cup

KNVB Media
KNVB Media
13 september 2015, 9:27

Foto:

Het Nederlandse mannenteam dat meedoet aan het toernooi om de Homeless Cup heeft zaterdag op de openingsdag zijn eerste wedstrijd van Noord-Ierland gewonnen: 4-1.

Koning Willem-Alexander opende – onder toeziend oog van onder andere KNVB-voorzitter Michael van Praag, de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan en oud-scheidsrechter Frans Derks - het toernooi met een briljant genomen strafschop.

Goede start

Daarna was het de beurt was aan het gastland om aan te treden voor zijn openingsduel. Al snel was het Zahredinne Derkaoui die in de derde minuut de eerste goal van het evenement maakte. Kort daarna zorgde hij ook voor de tweede treffer voor het team, dat nog voor rust uitliep naar 3-0.

In de tweede helft maakte Mehdi Adl-Kish er op mooie wijze 4-0 van, waarna de Noord-Ierlanders via Richard McKay tegenscoorden. Uiteindelijk werd de wedstrijd in ruim voordel van de gastheren besloten: 7-2.

Nederlaag voor Vrouwen

De Nederlandse vrouwen waren minder gelukkig. De ploeg ging in haar openingsduel met 8-2 onderuit tegen Argentinië. Daniela Bianco was de uitblinker bij de Argentijnse vrouwen. Nederland kon in de eerste helft nog goed meekomen met de sterke Zuid-Amerikanen, maar na rust ging het snel met de doelpunten.

 


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen