Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Homeless Cup start zaterdag in Amsterdam

KNVB Media
KNVB Media
10 september 2015, 15:13

Foto:

Hoog bezoek zaterdag op het Museumplein, als het toernooi om de Homeless Cup weer van start gaat. Koning Willem-Alexander zal het evenement openen waar 64 teams uit 48 landen aan meedoen.

De voetballers komen vrijdag aan in Amsterdam met het vliegtuig, auto of trein. Om 10 uur heeft de opening plaats, waarna de Nederlandse teams de openingswedstrijden spelen. De mannen nemen het op tegen Noord-Ierland, de vrouwen treffen Argentinië.

In een speciaal gebouwd ‘straatvoetbalstadion’ dat voor het Rijksmuseum staat, komen dak- en thuislozen en maatschappelijk kwetsbare mannen en vrouwen vanuit de hele wereld bijeen om hun land te vertegenwoordigen. Het WK motiveert en inspireert ze om grip op hun leven te krijgen.

Op het evenement, dat 8 dagen duurt, worden meer dan 50.000 bezoekers verwacht. Miljoenen mensen volgen het toernooi online. Er worden in totaal 416 wedstrijden gespeeld.

Stichting Life Goals is de organisator van de Homeless World Cup 2015, in samenwerking met het Leger des Heils, Gemeente Amsterdam en sportmarketingbureau SportsGen. Het event is in 2003 ontstaan en inmiddels uitgegroeid tot een multicultureel voetbalfestival.

Het evenement is vrij toegankelijk voor iedereen.


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen