Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Worldcoaches Winter en Kanu openen veld in Ghana

KNVB Media
KNVB Media
14 augustus 2015, 17:16

Foto:

De WorldCoaches ambassadeurs, onder leiding van Aron Winter, openen op vrijdag 14 augustus een veld met nieuwe verlichting bij de Sowa Din Cluster of Schools in de Ghanese hoofdstad Accra. Hierbij zijn onder meer ook ex-spelers zoals Nwankwo Kanu (Ajax, Arsenal, Inter), Matthew Amoah en Mamadou Zongo (beide ex-Vitesse) aanwezig.

Solar Light Centers

De opening van het veld is mogelijk gemaakt vanuit de samenwerking tussen KNVB WorldCoaches en Philips. Binnen dit project draait het om het aanleggen van 90 zogenaamde ‘solar light centers’ in verschillende landen in Afrika en Zuid-Amerika. Deze light centers verlichten een stuk grond van 1000m2, ongeveer even groot als een voetbalveld, door middel van zonne-energie. En vrijdagavond wordt het light center in Accra dus voor het eerst gebruikt.

De WorldCoaches Legends spelen namelijk op het gloednieuwe verlichte veld een wedstrijd tegen de lokale Legends uit Ghana met o.a. Stephen Appiah, Sammy Kuffour (ex-Ajax),en Odartey Lamptey (ex-PSV). En dit kan nog wel eens een pittig potje worden voor Winter en zijn mannen. Want vrijwel elke Ghanese topvoetballer begon zijn carrière namelijk op het veld van OSU Salem.

Football for Water

Donderdag verzorgden de WorldCoaches ambassadeurs al een clinic voor ruim 150 kinderen. Hierbij draaide het niet alleen om voetbal want het thema van de middag was ‘Handwashing with Soap during Vacation’. Tijdens de clinics leerden de kinderen spelenderwijs over het belang van hygiëne zodat ze na hun vakantie weer gezond op school kunnen komen. De OSU Salem cluster school is namelijk ook een van de scholen binnen  het Football for Water programma, dat gecoördineerd wordt door KNVB WorldCoaches..

Football for Water is een project dat in 2012 is gestart. Het heeft als doel om 750.000 kinderen in Ghana, Kenya en Mozambique een gezonde leefomgeving te bieden.  Daarnaast worden ze bewust gemaakt van persoonlijke hygiëne en worden er drinkwater- en sanitaire voorzieningen aangelegd.

Over WorldCoaches

WorldCoaches is een programma van de KNVB waarbij de kracht van voetbal wordt ingezet in ontwikkelingslanden. Niet alleen om de voetbalsport (verder) te ontwikkelen, maar ook om de lokale samenleving te ondersteunen.

Naast de scholing op voetbaltechnisch gebied, worden de lokale coaches ook op sociaal vlak getraind. Deze life skills trainingen bieden de WorldCoaches praktische tools om voorlichting te geven over belangrijke lokale thema’s als gezondheid, criminaliteit en de positionering van meisjes en vrouwen. De KNVB verzorgt deze trainingen in samenwerking met lokale partners.


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen