Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Koninklijke opening Homeless World Cup in Amsterdam

KNVB Media
KNVB Media
13 augustus 2015, 12:01

Foto:

Hoog bezoek voor de Homeless World Cup. Het wereldkampioenschap voor dak- en thuislozen, dat van 12 tot en met 19 september op het Museumplein in Amsterdam plaatsvindt, wordt officieel geopend door koning Willem-Alexander.

Na de plichtplegingen en festiviteiten op zaterdag 12 september woont de koning ook de eerste wedstrijden van het Nederland vrouwenteam tegen Argentinië en het openingsduel van de mannen met Noord-Ierland bij. De wedstrijden vinden plaats in een straatvoetbalstadion dat pal voor het Rijksmuseum wordt opgebouwd.

De Homeless World Cup biedt meer dan vijfhonderd spelers van 64 deelnemende teams de kans om hun land te vertegenwoordigen. De deelnemers hebben te maken met uiteenlopende situaties, waaronder dak- en thuisloosheid, verslaving, psychosociale stoornissen of ernstige gedrags- of financiële problemen. Straatvoetbal is voor velen niet alleen een uitlaatklep, maar ook een middel om hun leven op de rit te krijgen.

In 2003 werd het WK-toernooi voor het eerst gehouden in het Oostenrijkse Graz. Daarna groeide de Homeless World Cup uit tot een jaarlijks evenement dat bijzondere locaties aandeed, zoals . Eerdere edities vonden plaats naast de Eiffeltoren in Parijs en op Copacabana Beach in Rio de Janeiro. Nederland is dit jaar voor het eerst gastland.

De loting voor het WK is inmiddels verricht. De Nederlandse mannen komen in poule G uit tegen Noord-Ierland, Rusland, Frankrijk, India en Finland. De vrouwen treffen in groep A Argentinië, Wales, Hongarije, Schotland, België, Zweden en Noorwegen.  


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen