Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Oranje blij met loting voor Homeless World Cup

KNVB Media
KNVB Media
5 augustus 2015, 12:58

Foto:

Een grote glimlach sierde de gezichten van de Nederlandse spelers en bondscoaches in de Amsterdam ArenA, na afloop van de loting voor de dertiende editie van de Homeless World Cup. In het stadion werd op zondag 2 augustus voorafgaand aan het duel om de Johan Cruijff Schaal bepaalt dat de Nederlandse mannen in poule G uitkomen tegen Noord-Ierland, Rusland, Frankrijk, India en Finland. De vrouwen treffen in groep A Argentinië, Wales, Hongarije, Schotland, België, Zweden en Noorwegen.

De loting in de goed gevulde zaal werd verzorgd door de Amsterdamse wethouder Eric van de Burg, Frans Derks, voorzitter van Stichting Life Goals en Mel Young, president van de Homeless World Cup, en werd begeleid door Heinrich Welling van de KNVB. De bondscoaches Soufiane Touzani en Rene van Rijswijk waren blij met de indeling voor Oranje. Beide teams vermijden in de eerste ronde Chili, het land dat het toernooi vorig jaar bij zowel de dames als heren wist te winnen.

Museumplein

De eerste ronde van de Homeless World Cup start op zaterdag 12 september. Op het Museumplein spelen 64 teams uit 49 landen mee, waaronder 16 damesteams. De deelnemende herenteams zijn verdeeld in acht groepen (A tot en met H) van zes teams per groep. De damesteams zijn verdeeld in twee groepen (A en B) van acht teams per groep. Elk team speelt één keer tegen iedere tegenstander in zijn groep.

Vervolgens worden er nieuwe groepen gecreëerd voor de tweede groepsronde, gebaseerd op hun uiteindelijke positie in de eerste ronde. Alle teams krijgen de kans om tot het einde van het toernooi door te spelen voor een van de acht bekers in de laatste toernooironde. Teams in de bovenste helft van de groepen in de tweede ronde dingen mee om de Homeless World Cup trofee.

Beter bestaan

Maar het toernooi draait van 12 tot en met 19 september om meer dan de Cup alleen: Het biedt dak- en thuislozen en andere kwetsbare groepen uit de hele wereld bovenal een kans op een beter bestaan.

 


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen