Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Voetbalseizoen vol nieuwe initiatieven

KNVB Media
KNVB Media
29 juli 2015, 14:48

Foto:

Het nieuwe voetbalseizoen staat voor de deur. De profs hebben hun voorbereiding bijna achter de rug en ook op verscheidene amateurvelden rolt de bal weer. De KNVB investeert tijdens het nieuwe seizoen in een viertal bijzondere initiatieven. Deze worden rondom de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal geïntroduceerd.

Zwaluwen Jeugd Actie

De Zwaluwen Jeugd Actie is een langlopend initiatief, waarbij 300 duizend kinderen voetballen voor hun leeftijdsgenootjes met een spierziekte of een beperking. Ook de KNVB levert een bijdrage aan de actie. Een deel van het inschrijfgeld voor het bekertoernooi wordt gedoneerd aan de Zwaluwen Jeugd Actie. Daarnaast kunnen teams extra geld ophalen door een sponsoractie te starten voor de Zwaluwen Jeugd Actie.

Al meer dan 55 jaar zamelt de Zwaluwen Jeugd Actie geld in voor kinderen met een spierziekte. Die inzameling dient deze keer een concreter doel dan ooit: een veelbelovend nieuw onderzoek dat in de toekomst mogelijk duizenden kinderen met een spierziekte kan helpen.

Voor de 11-jarige Lars Appeldoorn kan dat onderzoek niet snel genoeg van start gaan. Hij leidt aan een zeldzame spierziekte met de ingewikkelde naam mitochondriële myopathie. Lars: "Ik houd heel veel van voetballen en rennen maar door mijn spierziekte kan ik die dingen maar heel kort volhouden. Als mijn vriendjes doorgaan, moet ik iedere keer pauze nemen en dat maakt me soms best verdrietig."Om aandacht te vragen voor de strijd tegen zijn spierziekte zal Lars als ambassadeur van de Zwaluwen Jeugd Actie de toss bij de Johan Cruijff Schaal verrichten. Die toss is ook de start van de Zwaluwen Jeugd Beker, de nieuwe naam van het KNVB jeugd bekertoernooi. Dit seizoen gaan weer 300.000 kinderen voetballen voor leeftijdgenootjes die graag óók zouden willen voetballen, maar dat vanwege hun spierziekte niet of nauwelijks kunnen.

Klik hier voor meer informatie.

Gezonde voeding

De KNVB stimuleert in samenwerking met groothandel Sligro het aanbod van gezonde voeding in sportkantines. Voetballers hoeven daardoor na een wedstrijd niet perse naar een vette hap te grijpen, maar kunnen ook kiezen voor iets gezonds. De KNVB vindt gezonde voeding erg belangrijk en neemt daarom samen met Sligro, verenigingen, leden en ouders graag het initiatief voor meer gezonde voeding op de kaart in sportkantines.

Klik hier voor meer informatie.

Sport, daar geef je om

Veel clubs kampen met een tekort op de begroting en zien niet direct de oplossing voor dit probleem. Hiervoor hebben de KNVB, Eredivisie CV en NOC*NSF ‘Sport, daar geef je om’ opgezet. Samen willen zij sport bekender maken bij sportverenigingen en het grote publiek, want er is nog veel winst te behalen.

In 2011 werd er 2.049 miljoen door huishoudens aan goede doelen geschonken, terwijl de teller voor verenigingen op 36 miljoen bleef steken. Ook dankzij de steun van het ministerie van VWS is het platform Sportdaargeefjeom.nl ontwikkeld. Op deze website vind je een geefwijzer, info over fiscale voordelen, handige documenten én er is voor clubs een toolkit voor het opzetten van een eigen campagne.

Klik hier voor meer informatie.

Homeless World Cup

De Homeless World Cup 2015 wordt van 12 tot 19 september op het Museumplein in Amsterdam gehouden. Het doel van dit toernooi, dat wordt georganiseerd in samenwerking met de Stichting Life for Goals, Leger des Heils, Gemeente Amsterdam en het sportmarketingbureau SportsGen, is daklozen een kans geven om terug te keren in de maatschappij. De Homeless World Cup is een multicultureel voetbalfestival met meer dan 500 deelnemers uit ruim vijftig verschillende landen en wil dak- en thuislozen een kans op een beter bestaan bieden.

Klik hier voor meer informatie. 


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen