Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

KNVB Worldcoaches geeft internationale cursus in Libanon

KNVB Media
KNVB Media
1 november 2019, 12:22

KNVB Worldcoaches gaf voor het eerst een internationale cursus buiten Nederland. - Foto: KNVB Media

KNVB WorldCoaches heeft van 16 tot en met 27 oktober een internationale cursus gegeven in het Libanese Beiroet. KNVB-docenten Bert Zuurman en Piet de Jong hebben samen met ambassadeur Johan Neeskens zich ingezet om 28 coaches uit verschillende landen een stap verder te helpen in hun ontwikkeling.

De groep bestond uit de meest getalenteerde WorldCoaches vanuit het Sport and Humanitarian Assistance programma, dat de afgelopen drie jaar heeft bijgedragen aan het vergroten van de sociale stabiliteit binnen Libanon. Dit land heeft een enorme influx aan vluchtelingen gehad door de oorlogen die in de loop der tijd in omringende landen hebben plaatsgevonden.

De KNVB ziet voetbal als een perfect middel om mensen van verschillende afkomst bij elkaar te laten komen en op die manier de sociale spanningen in het land te verkleinen. De KNVB-docenten hebben in de afgelopen jaren veel WorldCoaches opgeleid in Libanon. Zij zijn van Libanese, Syrische en Palestijnse afkomst en spreken groepen kinderen aan met verschillende achtergronden.

De KNVB ziet voetbal als een perfect middel om mensen van verschillende afkomst bij elkaar te laten komen.

Internationaal karakter

De cursisten vanuit het programma in Libanon zijn aangevuld met getalenteerde coaches uit andere WorldCoaches-programma’s. Naast de achttien cursisten uit Libanon, waren er ook deelnemers uit Egypte, Ghana, Qatar, Indonesië, India en Tunesië. Alle deelnemers hebben door de jaren heen verschillende cursussen gevolgd en zijn op basis van hun prestaties geselecteerd om deel te nemen aan dit internationale programma.

Door WorldCoaches van verschillende culturen samen te brengen en met elkaar in gesprek te laten gaan, hebben cursisten verschillende inzichten gekregen die ze weer mee kunnen nemen naar hun eigen praktijk. Op zondag 27 oktober hebben alle cursisten hun certificaat ontvangen, waarna ze enthousiast zijn teruggekeerd naar hun eigen gemeenschap om sociale impact te realiseren door middel van voetbal.

Bert Zuurman, Piet de Jong en Johan Neeskens hebben zich ingezet om 28 coaches uit verschillende landen een stap verder te helpen in hun ontwikkeling.

Antillen

Het was voor eerst dat een dergelijke internationale cursus buiten Nederland plaatsvond. Tussen 1999 en 2013 organiseerde de KNVB deze cursus in Zeist, met in totaal zo’n 400 coaches uit 162 landen. In januari 2020 organiseert de KNVB op kleinere schaal een cursus op de Antillen voor jeugdcoaches van de vier Nederlandse eilanden Aruba, Curaçao, Bonaire en Sint Maarten.

KNVB WorldCoaches KNVB WorldCoaches Meer informatie.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen