Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Meiden Zwaluwen Utrecht tonen zich aan de wereld in Milaan

KNVB Media
KNVB Media
15 juli 2015, 17:17

Foto:

Milaan is op dit moment het toneel van de Expo, beter bekend als de Wereldtentoonstelling. De wereld ontmoet elkaar in de Italiaanse Domstad op allerlei gebied. Van cultuur tot sport. Door de hele stad, waar ooit Marco van Basten, Ruud Gullit en Frank Rijkaard glorieerden in het shirt van AC Milan. In het Kinder+Sport-paviljoen komen kinderen uit alle landen samen om te ervaren hoe leuk het is om te bewegen. Een meidenteam van Utrecht Zwaluwen speelt daarom vrijdag 17 juli een vriendschappelijke wedstrijd tegen Italiaanse leeftijdgenootjes.

Kinder+Sport

Bewegen is leuk. Maar bewegen is ook goed voor de ontwikkeling van kinderen, daar zijn de geleerden het in toenemende mate over eens. Niet voor niets worden basisscholen verplicht meer uren aan bewegingsonderwijs te besteden omdat hierdoor de leerprestaties verbeteren. Het internationale Kinder+Sport-programma brengt beiden samen op de Expo in Milaan. Italiaanse kinderen nemen het in allerlei sporten op tegen kinderen uit andere landen. Zo merken ze niet alleen hoe leuk bewegen is, maar leren ze ook van andere culturen.

Vanuit Nederland reist een meidenteam van Zwaluwen Utrecht naar Milaan om vrijdag 17 juli een vriendschappelijke wedstrijd te spelen. Meisjesvoetbal is de snelstgroeiende sport in Nederland. Voetbal leeft ontzettend onder meisjes zo bleek onlangs weer tijdens het WK in Canada waarbij de wedstrijden van de Oranjevrouwen ondanks het tijdsverschil in vele kantines gevolgd. Dat enthousiasme zal alleen maar groeien als Nederland in 2017 het EK organiseert met onder andere Utrecht als speelstad.   

Topcoaches

De meiden zouden anders niet op vakantie gaan deze zomer, omdat dit nu eenmaal niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Zo krijgen ze toch de kans om in contact te komen met andere culturen, oh zo belangrijk voor hun algemene ontwikkeling. 

En wat de trip naar Italië helemaal tof maakt, is dat drie topcoaches de meiden begeleiden. Ze zullen aan de lippen hangen van de Ajax-speelsters Merel van Dongen en Leonne Stentler, waarbij Van Dongen natuurlijk zal vertellen over haar ervaringen tijdens het WK in Canada. De derde coach is de voormalige topjudoka Edith Bosch. Ze wilde ooit ballerina worden maar schopte het uiteindelijk tot wereldkampioen judo en drievoudig Olympisch medaillewinnares. Een judoka op pad met voetbalsters. Dat past in een trend. Sporten kijken steeds vaker over de schutting. Ook daar zie je dus beweging. Want wie beweegt, leert. In alle opzichten.

www.kinderplussport.com


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen