Nieuwe lichtmasten voor sportcomplex op Sint Maarten na orkaan Irma

KNVB Media
KNVB Media
1 mei, 11:30

Onder toeziend oog van NOC*NSF-voorzitter André Bolhuis, Johan van Geijn van de KNVB en Robert-Jan de Wilde van de Nederlandse vertegenwoordiging op Sint Maarten werden de nieuwe lichtmasten in gebruik genomen. - Foto: NOC*NSF

Het Raoul Illidge Sports Complex op Sint Maarten heeft nieuwe lichtmasten. De LED-verlichting werd maandagavond officieel in gebruik genomen. NOC*NSF-voorzitter André Bolhuis, Johan van Geijn van de KNVB en Robert-Jan de Wilde van de Nederlandse vertegenwoordiging op Sint Maarten waren hierbij aanwezig.

Zoals heel Sint Maarten werd ook het Raoul Illidge Sports Complex op 6 september 2017 getroffen door orkaan Irma. Door de harde wind werden de lichtmasten onherstelbaar omgebogen. Hierdoor kon de bevolking in de avond vanwege gebrek aan licht geen gebruik meer maken van het sportveld.

Met de nieuwe lichtmasten kunnen de inwoners van Sint Maarten ook in de avonduren weer het veld op. De nieuwe lichtinstallatie is gerealiseerd dankzij een bijdrage uit het noodfonds dat het Internationaal Olympisch Comité oprichtte voor het herstel van de sportinfrastructuur in het Caribisch gebied. De KNVB werd gevraagd om haar expertise in te zetten om het herstel van de lichtmasten daadwerkelijk te realiseren.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven