Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Mooie start van 2019 met 75 WorldCoaches op de Antillen

KNVB Media
KNVB Media
30 januari 2019, 11:45

WorldCoaches in gesprek met de kinderen over Life Skills - Foto: KNVB Media

Het jaar 2019 is voor WorldCoaches op de Antillen goed begonnen. Rondom de Bon Bini for Business Summit Curaçao organiseerde de KNVB op het eiland een vijfdaagse cursus voor lokale jeugdcoaches van clubs en sociale projecten. Met ruim 60 inschrijvingen van lokale coaches was de opkomst overweldigend. Daarnaast kwamen er vier coaches over van Bonaire.

Tijdens de cursus hebben de deelnemers twee grootschalige voetbalevenementen georganiseerd. Jeugdspelers van de Onder 9 en Onder 11 namen het in 4-tegen-4 duels tegen elkaar op.

Johan Neeskens tussen de jeugd van Curaçao.

Per leeftijdscategorie kwamen er tussen de 110 en 120 kinderen in actie op het kunstgras van de voetbalbond van Curaçao. Tijdens de rustsessies werd door de betrokken lokale coaches met de kinderen gesproken over Life Skills als luisteren, respect, samenwerken, hoe om te gaan met winst en verlies.

De cursus is uitgevoerd door de lokale WorldCoaches docenten op de Antillen, Etienne Siliee (Curacao), Elvis Albertus (Aruba, St. Maarten) en Nafthali Rier en Ryan Martha (Bonaire) samen met WorldCoaches-ambassadeur Johan Neeskens.

De interesse om van ex-international Neeskens een training te volgen was uitermate groot. Lokale TV-stations hebben tevens goed gebruik gemaakt van de aanwezigheid van De Nees, wat resulteerde in twee leuke interviews over zijn carrière als voetballer, als coach en als WorldCoach.

Sint Maarten

Na Curaçao reisde Johan Neeskens met Elvis Albertus door naar St. Maarten voor een tweedaagse opfristraining met elf lokale WorldCoaches. Zij hebben het afgelopen jaar diverse programma’s opgezet bij scholen en zorgen voor naschoolse voetbalactiviteiten. Het eiland richt zich langzaam maar zeker op na ruim een jaar van herstel na de orkaan Irma. Het voetbal draagt voor de kinderen bij aan het verwerken van de ravage.

Tijdens het korte verblijf maakte Jeroen Pauw opnamen voor zijn programma op NPO1, waarbij ook WorldCoaches Jean en Cliffio gevolgd werden bij hun naschoolse voetbalactiviteiten in de zwaar getroffen wijk Belvedere. De beelden worden maandag 11 februari om 22.10 uur uitgezonden in Pauw op NPO1. De presentator kijkt in zijn programma hoe het twee jaar na dato staat met de hulpverlening op het eiland en hoe ver men is gevorderd met de wederopbouw.

Jeroen Pauw bezoekt WorldCoaches op Sint Maarten.

Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen