Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Ghanese achterstandswijk verlicht dankzij WorldCoaches en Philips

KNVB Media
KNVB Media
19 oktober 2018, 12:30

De Kotabi Cluster of Schools heeft een nieuw Philips Light Centre. - Foto: KNVB Media

WorldCoaches-ambassadeurs Gilanne Louwaars en Amanda ‘Toki’ Dlamini hebben donderdag in de Ghanese hoofdstad Accra het laatste Philips Light Centre geopend. De opening van het veld maakt onderdeel uit van het WorldCoaches-programma ‘Lighting up Communities’.

Het Light Centre is aangelegd bij de Kotobabi Cluster of Schools. Deze Football for Water School telt 2.541 kinderen en bevindt zich in het centrum van een grote achterstandswijk in Accra. De wijk beschikt slechts over beperkte energievoorzieningen. Doordat het veld is voorzien van verlichting op zonne-energie, kunnen er ook in de avonduren activiteiten worden ondernomen. Door de verlichting wordt de buurt bovendien veiliger.

Extra elan

De opening van het Light Centre kreeg extra elan door het spelen van een miniwedstrijd van de WorldCoaches-ambassadeurs Louwaars (79-voudig international voor de OranjeLeeuwinnen) en Dlamini (105 caps voor Zuid-Afrika) met door de KNVB opgeleide (ex-)internationals van Ghana.

Samen met Signigy zijn in de afgelopen vijf jaar zeventig Community Light Centres in tien Afrikaanse landen aangelegd.

Eerder deze week, tijdens ‘Global Handwashing Day’ hebben Louwaars en Dlamini, samen met 1.000 kinderen van een basisschool net buiten Accra, ook hun handen gewassen als teken van actie voor persoonlijke hygiëne.

Lighting up Communities

Het WorldCoaches programma ‘Lighting up Communities’ is in 2013 gestart in Zuid-Afrika. Samen met Philips Lighting, dat inmiddels Signify heet, zijn in de afgelopen vijf jaar zeventig Community Light Centres in tien Afrikaanse landen aangelegd. Rondom die mini-velden heeft WorldCoaches inmiddels ruim 500 lokale coaches van een cursus in voetbal en Life Skills voorzien.

Maatschappelijke partners Maatschappelijke partners Meer informatie over de maatschappelijke projecten van de KNVB.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen