Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

WorldCoaches realiseert mini-kunstgrasveld op Sint-Maarten

KNVB Media
KNVB Media
5 september 2018, 16:56

Het mini-kunstgrasveld wordt donderdag geopend. - Foto: KNVB Media

Een gloednieuw mini-kunstgrasveld op het Emilios Sports Corner in Philipsburg wordt donderdag, precies één jaar na orkaan Irma, geopend. Dit veld is mede mogelijk gemaakt door bijdragen van de UEFA, Concacaf, de KNVB en de voetbalbonden van België en Sint-Maarten. WorldCoaches ambassadeurs Johan Neeskens en Stanley Menzo zullen samen met de lokale vertegenwoordigers én jeugd de officiële opening verrichten.

De opening van het mini-veld is een passend vervolg op het Early Recovery project, een samenwerking tussen KNVB WorldCoaches, UNICEF en het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). Vanuit het Nederlandse Wederopbouwfonds voor Sint-Maarten zijn vele projecten gestart om het eiland weer op te bouwen, nadat orkaan Irma het leven op zijn kop zette.

Het mini-kunstgrasveld zal een nieuwe stimulans zijn voor de lokale jeugd.

Vanaf januari tot en met juni van dit jaar zijn er in samenwerking met de voetbalbond van Sint-Maarten 17 WorldCoaches opgeleid die voetbal inzetten om de kinderen ook op sociaal gebied te begeleiden. Daarnaast is er, mede vanwege de inzet van deze coaches, een uitgebreide scholencompetitie opgezet en worden er naschoolse programma’s georganiseerd. Het mini-kunstgrasveld zal een nieuwe stimulans zijn voor de lokale jeugd, mede vanwege het feit dat het aantal geschikte sportvelden beperkt is op het eiland.

Staatssecretaris Knops test het veld met de lokale jeugd.

Staatssecretaris Knops

Dinsdag heeft staatssecretaris Knops, tijdens zijn werkbezoek, het nieuwe mini-veld bezocht en testte hij het veld al met de enthousiaste lokale jeugd. Ook hier waren eerder opgeleide WorldCoaches van de partij, tezamen met ambassadeurs Neeskens en Menzo. De WorldCoaches ambassadeurs zullen deze week ook de selectie van Sint-Maarten ondersteunen ter voorbereiding op de interland tegen Guadeloupe op dinsdag 11 september.

Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen