Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Neeskens en Van Lunteren starten Summer Development League

KNVB Media
KNVB Media
22 juni 2018, 16:39
1:39

Johan Neeskens en Desiree van Lunteren poseren met een groep voetballers tijdens de Summer Development League in Libanon. - Foto: KNVB Media

Johan Neeskens en Desiree van Lunteren hebben vrijdag het startsein gegeven voor de Summer Development League in Libanon. Dit initiatief van WarChild Nederland, Right to Play en KNVB Worldcoaches moet de inwoners van het land verenigen.

Libanon heeft het zwaar te verduren tijdens de vluchtelingencrisis. Eén op de vier inwoners is vluchteling. Voetbal is een middel om de Libanese, Palestijnse en Syrische gemeenschappen dichter bij elkaar te brengen.

Desiree van Lunteren met Libanese jongeren.

Daarom zijn WarChild Nederland, Right to Play en KNVB Worldcoaches al twee jaar actief in het land met een gezamenlijk voetbal- en levensvaardighedenprogramma. Het project verbetert ook de veiligheid en het welzijn van kinderen in Libanon en biedt veilige sportplekken voor jongeren in hun gemeenschap.

Feestelijke start

De Summer Development League is daar een onderdeel van en draait de hele zomer door. Met een Mini World Cup op vrijdag en zaterdag is deze competitie feestelijk gestart. Hierbij staat er meer op het spel dan de toernooiwinst. Er komen nieuwe vriendschappen tot bloei en bovenal groeit het begrip voor elkaar.

Jongeren worden opgeleid om hun KNVB Worldcoaches-certificaat te behalen.

Ex-international Neeskens en OranjeLeeuwin Van Lunteren zijn erbij om teams te coachen en ondersteunen. Tevens helpen zij mee om jongeren op te leiden tot jeugdleiders. Wanneer zij hun KNVB Worldcoaches-certficicaat binnen hebben, zijn zij in staat om zelfstandig voetbalactiviteiten voor de jeugd te begeleiden.

Video's KNVB Worldcoaches Video's KNVB Worldcoaches De playlist met video's van de KNVB WorldCoaches in Libanon.

Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen