Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Trots overheerst na geslaagde KNVB-trip naar India

Coen Willemsen
KNVB Media
25 mei 2018, 18:30
1:15

In India werden er twee clinics gegeven door KNVB WorldCoaches. - Foto: KNVB Media

Het was een mooie week in India, waarin de goede samenwerking tussen de KNVB en de Indiase voetbalbond (AIFF) onderstreept werd met een officiële samenwerkingsovereenkomst. Ook de clinics die verzorgd werden door WorldCoaches-ambassadeurs Aron Winter en Anouk Hoogendijk én de twee lokale WorldCoaches Kimberley Miranda en Ajay Shetty waren een groot succes.

Minister Bruno Bruins en WorldCoaches-ambassadeurs Aron Winter en Anouk Hoogendijk.

Met een speech en een welgemikte penalty opende minister van medische zorg en sport Bruno Bruins de eerste clinic op woensdagavond. “Het is geweldig hoe de KNVB zich in India en andere landen inzet op maatschappelijk gebied”, zegt de minister. “Ik heb met eigen ogen kunnen zien welke positieve impact onze sporters en coaches hebben op meisjes in Delhi.”

“De samenwerking tussen de KNVB en de AIFF zorgt ervoor dat duizenden kinderen lol kunnen beleven in sport. En belangrijker nog: via de sport kunnen deze kinderen hun talenten ontwikkelen en zichzelf ontplooien. Daarmee levert onze KNVB een belangrijke bijdrage aan de samenleving in India. Als Nederlandse minister van Sport ben ik daar trots op.”

Clinics

Ook Aron Winter kijkt terug op een succesvolle trip. “Het was ondanks de extreme hitte een fantastische ervaring. Het is zeker gelukt om voetbal dichterbij de mensen te brengen. Eerst hebben we woensdag een clinic verzorgd voor een groep meiden op het Colourfield. Dat was erg geslaagd, het is fantastisch om mensen te helpen en een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal.”

Vrijdag stond er opnieuw een clinic op het programma. Een grote groep kinderen die nog nauwelijks ervaring had met voetbal deed daar aan mee. ”Ons doel was om er een leuke gevarieerde clinic van te maken, zodat ze een mooie indruk kregen van het spel. De kinderen waren ontzettend enthousiast en de lokale coaches deden het echt fantastisch. Het is zo mooi om te zien hoe sterk voetbal verbindt.”

Aron Winter: "Het is mooi om te zien hoe voetbal verbindt."

De trip naar India gaf de 84-voudig international veel voldoening. “Als WorldCoaches-ambassadeur en als ex-voetballer wil ik graag een steentje bijdragen aan de maatschappij. Als je dat kan doen in combinatie met een eerste kennismaking met dit prachtige land, is dat geweldig.”

Samenwerking

Namens de KNVB was ook secretaris-generaal Gijs de Jong aanwezig in Delhi. “Dit was een geweldige trip, we werden zo hartelijk ontvangen.” Donderdagavond ondertekende De Jong een officiële samenwerkingsovereenkomst met de AIFF. “We werkten al langere tijd op projectbasis samen, maar om echt impact te maken heb je een officiële samenwerking nodig. Daarnaast is het goed om veel tijd met de mensen van de Indiase bond door te brengen om de relatie verder op te bouwen.”

V.l.n.r.: minister Bruno Bruins, Anouk Hoogendijk, Aron Winter, minister-president Mark Rutte, Kushal Das (secretaris-generaal AIFF), Gijs de Jong (secretaris-generaal KNVB), minister Sigrid Kaag, Fons Stoelinga (Nederlandse ambassadeur) en Hans de Boer (voorzitter VNO-NCW).

“In de toekomst kunnen we India helpen met het ontwikkelen van het jeugd en vrouwenvoetbal. Ook kunnen we onze partner helpen bij het organiseren van toernooien.” De Jong was blij met de aanwezigheid van de ministers Bruno Bruins en Sigrid Kaag én minister-president Mark Rutte. “Zo zien zij ook dat wij ons steentje bijdragen aan de internationale samenleving. Daarnaast ben ik erg onder de indruk hoe onze ambassadeurs Aron en Anouk zich hebben gepresenteerd. Ik ben echt apetrots dat ze zich zo inspanden in deze hitte.”

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen