Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

KNVB naar India voor brede samenwerking met voetbalbond

KNVB Media
KNVB Media
23 mei 2018, 9:15

De opening van het Colourfield in 2016, een uitvloeisel van de samenwerking tussen Nederland en India op sportgebied. - Foto: KNVB Media

Deze week is er een KNVB-delegatie in de Indiase stad Delhi voor een project van WorldCoaches. Aron Winter en Anouk Hoogendijk zullen, samen met de lokale WorldCoaches Kimberley Miranda en Ajay Shetty, een tweetal clinics verzorgen. De KNVB is al actief sinds 2006 in India en heeft al jarenlang een goede relatie met de AIFF, de voetbalbond van India.

Woensdag zal een WorldCoaches-clinic worden geopend door de minister van medische zorg en sport, Bruno Bruins. Op donderdag zal in het bijzijn van minister-president Mark Rutte de officiële samenwerkingsovereenkomst tussen de KNVB en de AIFF getekend worden.

De focus van de samenwerking ligt op jeugdvoetbal, vrouwenvoetbal en het opleiden van WorldCoaches. De ondertekening en de WorldCoaches clinics vallen samen met een grote handelsmissie onder leiding van de premier en een viertal ministers. Vanuit de KNVB zal secretaris-generaal Gijs de Jong ook bij dit feestelijke moment aanwezig zijn.

Samenwerking

In 2014 tekenden voormalig minister Edith Schippers en haar Indiase collega Jitendra Sing voor een intensievere samenwerking tussen Nederland en India op sportgebied. Eén van de resultaten is het Colourfield concept. Een Colourfield is een mini-sportveld waar technieken van diverse Nederlandse bedrijven op gebied van verlichting, elektriciteit en schoon drinkwater gecombineerd worden met sociale sportopleidingen voor de lokale coaches.

Dit veld is in 2016 feestelijk geopend en WorldCoaches-ambassadeurs Johan Neeskens en Frank Rijkaard reikten destijds op het Colourfield het 10.000ste WorldCoaches certificaat uit. De clinic van woensdag zal ook plaatsvinden op dit veld dat pal naast het nationale Nehru stadion ligt.

WorldCoaches-ambassadeur Aron Winter reist samen met Anouk Hoogendijk naar India.

Lokale coaches scholen

Aron Winter en Anouk Hoogendijk zijn als ambassadeur aan het WorldCoaches-programma verbonden. Doel van dit internationale programma is om lokale coaches te scholen, zodat ze een positieve sociale verandering teweeg kunnen brengen bij hun spelers en bij hun directe omgeving. Aron Winter: “Een WorldCoach leert immers kinderen niet alleen op een leuke en verantwoorde manier voetballen, maar coacht hen ook in hun persoonlijke ontwikkeling.” “En daarbij is het mooi om te zien dat het vrouwenvoetbal speciale aandacht krijgt binnen deze samenwerking”, aldus Anouk Hoogendijk.

WorldCoaches WorldCoaches Alles over WorldCoaches

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen