Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Talentendag voor 65+'ers in het Olympisch Stadion

KNVB Media
KNVB Media
1 mei 2018, 9:35
2:25

Sjaak Swart en Kees Kist bekijken kritisch het spel van de potentiële WK-gangers. - Foto: KNVB Media

Een Nederlands team speelt op zaterdag 12 mei in het Engelse Bristol het WK Walking Football. Ex-internationals Sjaak Swart, Dick Schoenaker, Wim Rijsbergen en Kees Kist zijn de sterspelers. Samen met het Nationaal Ouderenfonds gingen zij maandag in het Olympisch Stadion op zoek naar 65+'ers om de selectie compleet te maken.

De afgelopen weken heeft het Nationaal Ouderenfonds alle mannen die 65 jaar of ouder zijn, van voetbal én van de gezelligheid tijdens de derde helft houden, opgeroepen om zich op te geven. Tijdens de selectiedag werden de mannen op diverse spelonderdelen getest.

Natuurlijk moet je een balletje kunnen trappen, maar er wordt bij de selectie op meer kwaliteiten gelet. Sjaak Swart legt uit: "Bij OldStars walking football gaat het niet alleen om beweging, maar vooral ook om het sociale gedeelte. Bij elkaar komen, even over het weekend praten of oude verhalen ophalen."

Talentendag voor 65+'ers in het Olympisch Stadion.

OldStars walking football

OldStars walking football is een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds en de Eredivisie CV. Eind 2017 waren er 185 clubs en 2700 deelnemers, momenteel zijn er al 230 clubs die het aanbieden en ongeveer 3500 spelers. Ook hebben 22 betaaldvoetbalclubs een eigen OldStars team. Bij walking football wordt 6 tegen 6 gespeeld, mogen de spelers niet rennen en mag de bal niet boven heuphoogte komen.

Hoewel Nederland voor het eerst meedoet, is het de zesde keer dat het WK Walking Football georganiseerd wordt. Het toernooi vindt plaats op de velden van de Universiteit van Bristol. Behalve Nederland doen onder andere Zuid-Afrika, Canada en Schotland mee. Tijdens de selectiedag werden Peter Stolk, Sjaak de Wit, voormalig zaalvoetbalinternational André van der Ley, Egbert Worp en Wout Jonker uitgekozen voor Oranje.

Walking Football Walking Football Meer informatie over walking football.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen