Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Vrouwen in Qatar met cursus opgeleid tot Worldcoach

KNVB Media
KNVB Media
16 april 2018, 8:00

In Qatar is het startsein gegeven voor een trainerscursus voor 28 vrouwen die worden opgeleid tot WorldCoach. - Foto: KNVB Media

In Qatar is zondag het startsein gegeven voor een trainerscursus voor vrouwen. De cursus wordt uitgevoerd in samenwerking met de Nederlandse ambassade in het land, het Qatar Women’s Sport Committee (QWSC) en de KNVB. 28 vrouwen worden in het emiraat opgeleid tot WorldCoach.

De vrouwelijke coaches moeten een rolmodel worden voor andere vrouwen in de sport in Qatar. Lowla Al Marri, voorzitter van het Qatar Women’s Sport Committee, is blij met de komst van het WorldCoaches-project naar het emiraat. “Vrouwensporten ontwikkelen zich in een razend tempo in Qatar. Goed opgeleide coaches zijn daarbij van groot belang. De deelneemsters aan de cursus zijn erg enthousiast. Ze willen graag investering in hun liefde voor sport en hun kennis overdragen op andere vrouwen.”

Concentratie op de cursus

De trainerscursus voor vrouwen is het eerste WorldCoaches-project in Qatar. In vijf dagen tijd worden de deelneemsters opgeleid. Tijdens die periode zullen ze onder meer leren training te geven aan jonge talentvolle meiden van Evolution Sport Qatar. De deelnemende cursisten worden begeleid door bondscoach Marius Privee van het Nederlands zaalvoetbal vrouwenteam én voormalig internationals en WorldCoaches-ambassadrices Anouk Hoogendijk, Martha Karimi (Kenia) en Gilanne Louwaars.

Sociale vaardigheden

Johan van Geijn van KNVB WorldCoaches benadrukt het belang van goed opgeleide coaches. “Voetbal draait om gelijkheid, samenwerking en communicatie. Maar ook om fair play, respecteren van diversiteit en omgaan met frustraties en het nemen van verantwoordelijkheid. Deze sociale vaardigheden kunnen de vrouwelijke coaches straks kinderen bijbrengen door middel van sport. Daar hebben ze ook in andere aspecten van hun leven profijt van.”

WorldCoaches WorldCoaches Alles over WorldCoaches

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen