Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Ambassadeurs WorldCoaches openen miniveld in Suriname

KNVB Media
KNVB Media
2 februari 2018, 17:10

Regi Blinker en Johan Neeskens hebben het miniveld in Albina geopend. - Foto: KNVB Media

In het Surinaamse stadje Albina hebben WorldCoaches-ambassadeurs Regi Blinker en Johan Neeskens een miniveld geopend. De opening werd afgetrapt met een clinic voor de lokale jeugd.

Daarna hebben de Albina Sportbond, de Surinaamse voetbalbond en de minister van Sport en Jeugdzaken het belang van het veld gezamenlijk benadrukt. Na de officiële handelingen werd er een onderlinge wedstrijd gespeeld tussen de lokale voetballers en de KNVB-delegatie op de nieuwe kunstgrasondergrond.

Regi Blinker coacht de kinderen van Albina.

Zorggebied

Albina is een stadje aan de Marowijne Rivier en telt ongeveer 4.000 inwoners. De sterk stromende rivier is tevens de grens met Frans Guyana. Albina is de hoofdplaats van het district Marowijne, dat geldt als een zorggebied. Twee jaar geleden bracht een bestuurlijke delegatie van de KNVB een bezoek aan het gebied en ontstond de wens om iets voor deze regio te betekenen. De aanleg van dit miniveld is daarvan het resultaat.

Sinds december is er hard gewerkt om het kunstgrasveldje te realiseren. Het miniveld is mede tot stand gekomen dankzij een donatie van de internationale handelsmaatschappij Van Caem-Klerks Group. Daarnaast draagt KNVB WorldCoaches financieel bij aan het project.

Naast de opening van het miniveld werd er een bezoek gebracht aan een basisschool. Tevens kregen 26 lokale coaches van Albina een officieel WorldCoaches certificaat, nadat ze in aanloop naar de opening een cursus volgden van een docent van WorldCoaches en voormalig bondscoach van Suriname Kenneth Jaliens.

KNVB WorldCoaches

De KNVB heeft het programma WorldCoaches opgestart om zoveel mogelijk kinderen op sportief en sociaal gebied te ontwikkelen. Door het scholen van WorldCoaches wordt kennis en vaardigheid lokaal verspreid.

Johan Neeskens vormt een kring met de kinderen van Albina.

Door de WorldCoaches-cursussen krijgen veel kinderen sociale voorlichting, omdat deze is gekoppeld aan voetbal. Voetbal is immers een universele taal die kinderen over de hele wereld aanspreekt. De WorldCoaches-cursussen vinden wereldwijd plaats in landen waar Nederland, de KNVB of één van haar partners een relatie mee heeft.

Maatschappelijke projecten Maatschappelijke projecten Alles over de maatschappelijke projecten van de KNVB.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen