Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Wekelijks een gezonde Teambox voor 3.500 kinderen

KNVB Media
KNVB Media
6 oktober 2017, 11:59

Na afloop van de wedstrijd een Teambox voor de pupillen van Vechtzoom. En voor de tegenstander! - Foto: KNVB Media

Een appel, banaan of mandarijn na afloop van een wedstrijd? Diverse verenigingen in het land krijgen dit seizoen een Teambox geleverd. Zaterdag ontving sv Vechtzoom voor het eerst twee dozen gevuld met gezond fruit. Bestemd voor het eigen team én de tegenstander.

De KNVB, Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) en het ministerie van VWS hebben gezamenlijk de schouders gezet onder dit project. Verenigingen die zich bevinden in wijken met veel lagere sociaaleconomische groepen, krijgen gedurende het seizoen 2017/'18 subsidie op fruit voor de JO8- tot en met JO11-teams. Het doel is dat kinderen in aanraking komen met een gezonde leefstijl. Obesitas is een groeiend probleem in de maatschappij. Eén op de zeven jongeren lijdt aan overgewicht.

Maatschappelijke pijler

De Teambox is een initiatief waar we heel trots op zijn

"Het stimuleren van een gezonde leefstijl bij onze leden is een belangrijke maatschappelijke pijler van de KNVB", stelt Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal. "De Teambox is een initiatief waar we heel trots op zijn. Dat we dit nu beschikbaar maken voor deze verenigingen - met de hulp van JOGG en het ministerie van VWS - is een mooie toevoeging hierop."

De Teambox is samengesteld door de KNVB en partner Sligro, en onderdeel van de campagne Lekker Bezig. De box is gevuld met tien stuks fruit, waarmee elke week wordt gevarieerd. Na afloop van de thuiswedstrijd kunnen de kinderen genieten van een appeltje, peer, mandarijn of kinderbanaan. Samen met de tegenstander, want ook voor het bezoekende team staat er een goedgevulde Teambox klaar.

Bijdrage leveren

Zoals afgelopen zaterdag bij het Utrechtse sv Vechtzoom. "Als vereniging willen we graag een bijdrage leveren aan de gezondheid van onze jeugdspelers", zegt Jalid Zammouri, voorzitter van de voetbaltak van de omnivereniging. "Met de Teambox doen we dat op een heel logische manier. Het mooiste is nog wel dat de tegenstander erg verrast is als we namens de vereniging fruit aanbieden. Daarmee creëren we gelijk een goede onderlinge sfeer en dat willen we bij Vechtzoom ook graag."

'Als vereniging willen we graag een bijdrage leveren aan de gezondheid van onze jeugdspelers", zegt Jalid Zammouri van sv Vechtzoom.

Wekelijks 3.500 kinderen

In totaal nemen 41 verenigingen en 346 teams deel aan dit project. Dat betekent dat wekelijks ongeveer 3.500 kinderen een gezond stuk fruit krijgen. De subsidieregeling loopt voor het gehele seizoen 2017/'18. Deelnemende verenigingen komen uit het hele land. De selectie van deze verenigingen is gedaan in samenwerking met JOGG; een lokale aanpak van gemeenten en diverse partners om een gezondere leefstijl onder jongeren te bevorderen.

De clubs komen dan ook uit wijken en gemeenten die werken met de JOGG-aanpak. "Het is een positieve ontwikkeling dat wij op deze manier met de KNVB en het ministerie van VWS kunnen bijdragen aan de gezondheid van deze jongeren. Hopelijk is dit een inspiratie voor andere clubs om de Teambox ook aan hun jeugdteams aan te bieden", aldus Marjon Bachra, directeur van JOGG.

Ook een Teambox? Ook een Teambox? Lees er meer over op de website van Lekker Bezig.

Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen