Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Betaald voetbal steunt actie 'Nederland helpt Sint-Maarten'

KNVB Media
KNVB Media
15 september 2017, 11:00

Doneer op Giro 5125! Ook het betaald voetbal zet zich dit weekend in voor de Nationale Actiedag. - Foto: KNVB Media

Alle betaald voetbalclubs steunen komend speelweekend de Nationale Actiedag 'Nederland helpt Sint-Maarten' van het Rode Kruis. Zo wil ook het voetbal zich collectief inzetten om geld in te zamelen via Giro 5125.

In dit shirt betreden alle spelers en scheidsrechters dit weekend de velden.

Bij alle wedstrijden in de Eredivisie en Jupiler League komen spelers en scheidsrechters voor de aftrap gezamenlijk het veld op in een speciaal shirt waarop actie en gironummer staan vermeld. Dit initiatief wordt omarmd door alle clubs, scheidsrechters, Eredivisie CV, Coöperatie Eerste Divisie en KNVB, in nauwe samenwerking met het Rode Kruis.

Giro 5125

Ook vragen clubs, de Eredivisie, Jupiler League en KNVB, via hun eigen kanalen aandacht voor de 'Giro 5125' actie van het Rode Kruis. Meerdere clubs zetten de boodschap ook op de LED-boarding. 

Speelronde 5 opent voor de Eredivisie op vrijdag met de wedstrijd Sparta Rotterdam - AZ (20.00 uur) en wordt zondag afgesloten met de topper PSV - Feyenoord om 16.45 uur. Alle wedstrijden in de Jupiler League worden gespeeld op vrijdag om 20.00 uur.

 Alle betaald voetbalclubs, scheidsrechters, Eredivisie CV, Coöperatie Eerste Divisie en KNVB steunen de Nationale Actiedag voor Sint-Maarten.

Tafelvoetbal in Beeld en Geluid

Het actiecentrum van de Nationale Actiedag bevindt zich in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. Iedereen is hier welkom om een bedrag te komen doneren of deel te nemen aan allerlei activiteiten. Bijvoorbeeld de tafelvoetbalcompetitie. We dagen iedereen uit om tegen elkaar of tegen BN-ers te spelen en hopen daarmee uiteraard ook geld op te halen voor de slachtoffers van orkaan Irma op de Bovenwindse Eilanden.

Rode Kruis Rode Kruis Lees meer over de Nationale Actiedag 'Nederland helpt Sint-Maarten' van Giro 5125

Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen