Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Winnen met Waterdragers: schoon drinkwater voor Afrika

KNVB Media
KNVB Media
8 mei 2015, 16:50

Foto:

Luuk en Siem de Jong hebben samen met KNVB schoolvoetbal, Football For Water en hun eigen club 'De Jongsters' een initiatief opgezet om aandacht te vragen voor het watertekort in Afrika. Het doel is ervoor te zorgen dat kinderen in Afrika overal over schoon drinkwater kunnen beschikken. In de campagne Waterdragers roepen de voetbalbroers iedereen op tot een speciale uitdaging waarmee ook prijzen zijn te winnen.

We hebben een voetbaluitdaging bedacht waarmee we het water naar Ghana gaan dragen", leggen Luuk en Siem uit. Waterdragers is een bekend gezegde uit het voetbal. De term staat voor de voetballers die het zware werk voor de sterspelers opknappen. Nu doen ze dat voor kinderen in Ghana dus. Alle filmpjes vormen tezamen een lang filmpje en zo wordt figuurlijk het water van Eindhoven naar Ghana gedragen. En ook letterlijk door opa’s, oma’s en de buurman te vragen om een kleine gift voor schoon drinkwater.

Wat moet je doen?

- Vul een beker of flesje met kraanwater
- Maak een filmpje waarin je die volle beker of flesje van links naar rechts in beeld draagt
- Houd tegelijkertijd de bal hoog, dribbel langs pionnen, doe een truc of verzin iets anders creatiefs
- Upload jouw filmpje hier!

Let op, Luuk de Jong doet het hier even voor.

De winnaar?

Die mag naar de EK-kwalificatiewedstrijd Nederland-IJsland in de Amsterdam ArenA. En ziet zichzelf samen met Luuk en Siem terug in een filmpje op het grote scherm in de ArenA!

Waterdragers

De drie organisaties die verantwoordelijk zijn voor dit initiatief vullen elkaar goed aan. Siem en Luuk de Jong hebben de club ‘De Jongsters’ opgericht zodat jongens en meisjes gestimuleerd worden om het beste uit zichzelf te halen (www.jongsters.nl). Met het KNVB Schoolvoetbal, de grootste schoolsportcompetitie van Nederland, komen meer dan 240.000 jongens en meisjes van ruim 5.900 basisscholen in beweging en zetten zij zich in voor een goed resultaat. Tot slot zorgt Football For Water voor schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen in Afrika, en leert kinderen via voetbalcoaches over hygiëne. De campagne loopt van begin mei tot 14 juni 2015. Op www.waterdragers.com is meer informatie te vinden.


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen