Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Aron Winter verzorgt WorldCoaches-clinic in Libanon

KNVB Media
KNVB Media
7 mei 2015, 15:24

Foto:

Aron Winter, ex-international en coach van Oranje onder 19, verzorgt op zondag 10 mei een WorldCoaches-clinic voor lokale kinderen en vluchtelingen in het Zuid-Libanese Sidon. De clinic staat in het teken van een nieuw WorldCoaches-programma dat in de dagen erna besproken wordt met UNICEF, Warchild en Right to Play.

In Libanon worden de meeste Syrische vluchtelingen opgevangen en het land heeft ook al een behoorlijke groep Palestijnse vluchtelingen. Door de lokale kinderen samen met gevluchte kinderen te laten sporten gaan de organisaties in de aankomende 18 maanden een gezamenlijk programma uitvoeren in het kader van het zogenaamde Noodhulpfonds van Minister Ploumen. In het programma komen naast voetbal verbetering van de relaties tussen vluchtelingen en de overvolle gastgemeenschappen, de problematiek rondom water en sanitatie en de psychosociale begeleiding van kinderen aan de orde.

Samen spelen, samen leven

“Waarom Libanon? Daar is momenteel de nood het hoogst”, zegt Winter in een reactie. “Stel je voor dat van elke vijf kinderen die er voor je staan er twee vluchteling zijn en alles hebben achtergelaten wat ze thuis hadden. Veel kinderen zijn daardoor getraumatiseerd en kunnen door samen te spelen met anderen de weg vinden naar een redelijk normaal leven.”

Winter kijkt uit naar de clinic. “Want je ziet, hoort en leest zoveel over de enorme toestroom vluchtelingen die in een klein land als Libanon allerlei problemen veroorzaken op scholen, in de wijken en in de ziekenhuizen”, vervolgt de ex-international. “Door WorldCoaches op te leiden in de gemeenschappen die met de lokale kinderen kunnen voetballen en praten over de zaken die hen bezig houdt, vertrouwen we erop dat er goed met elkaar kan worden samengeleefd.”

In het programma zal WorldCoaches werken met UNICEF/UNHCR/UNDP, nationale en lokale overheden in landen van opvang en (inter)nationale NGO’s. Een verbeterde, meer geïntegreerde aanpak in vluchtelingensituaties biedt betere mogelijkheden voor hulp aan grotere aantallen hulpbehoevenden, vermindert spanningen tussen vluchtelingen en gemeenschappen in landen van opvang en verbetert het perspectief op terugkeer van vluchtelingen na afloop van een conflict.


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen