Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

KNVB en Hartstichting willen jeugd in beweging krijgen

KNVB Media
KNVB Media
12 mei 2017, 15:13

Een op de zeven kinderen onder dertien jaar kampt met overgewicht. - Foto: KNVB Media

Bekende Nederlanders en (ex-)sporters als Erben Wennemars, Minke Booij, Ramon Beuk, John Williams en Nathan Rutjes bewegen met een aanvoerdersband door het land om aandacht te vragen voor de Speel je Fit-campagne. Samen hebben zij al meer dan 250.000 meters afgelegd.

Kinderen spelen minder buiten waardoor voldoende bewegen geen vanzelfsprekendheid meer is. Een op de zeven kinderen onder dertien jaar kampt met overgewicht. KNVB en de Hartstichting hebben daarom de handen ineengeslagen en starten op 6 juni met de campagne Speel je Fit

Speel je Fit

De Speel je Fit-campagne draait om een aantal oefeningen met een bal die kinderen thuis kunnen doen. Zij krijgen daarbij hulp van de OranjeLeeuwinnen, Eredivisievoetballers en bekende Nederlanders die de oefeningen voordoen op YouTube. Daarnaast gaat er een Speel je Fit Tour langs basisscholen en Fanzones in de speelsteden van Women's EURO 2017.

Nathan Rutjes en John Williams, ambassadeurs van Speel je Fit.

Om aandacht te vragen voor het belang van bewegen trekken bekende Nederlanders met een aanvoerdersband door het land. Erben Wennemars, Minke Booij, Ramon Beuk, John Williams en Nathan Rutjes hebben samen inmiddels al meer dan 250.000 meter afgelegd. Tot aan de start van de campagne op 6 juni zullen onder anderen Ruud van Nistelrooij, Arie Boomsma en Carlo Boszhard de band nog dragen.

Speel je Fit Speel je Fit KNVB en Hartstichting willen jeugd in beweging krijgen.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen