Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Meer dan Voetbal Award voor Excelsior

KNVB Media
KNVB Media
5 maart 2015, 8:59

Foto:

In navolging van veel andere clubs heeft ook Excelsior een Meer dan Voetbal Award in de wacht gesleept vanwege zijn inzet voor de maatschappij.

Algemeen directeur Ferry de Haan nam de award in ontvangst tijdens een speciale bijeenkomst waar ook onder andere oud-premier Jan Peter Balkenende bij aanwezig was. Ruim zeventig aanwezigen – betrokkenen bij en partners en vrienden van Excelsior4All – woonden de uitreiking bij.

Voorzitter Vincent van Zon van Excelsior4All: “De maatschappelijke activiteiten van Excelsior verspreiden zich als een olievlek over de stad. Dat we deze award hebben gewonnen, is een erkenning voor onze inzet. Excelsior is misschien een relatief kleine club, maar wel groots in zijn daden.’’

Gloedvol betoog

Balkenende hield een gloedvol betoog over maatschappelijk verantwoord ondernemen door sportverenigingen. Hij noemde 29 november 2004 als dag waarop in Den Haag een bijeenkomst plaatsvond, waarbij de vraag centraal stond wat clubs kunnen bijdragen aan de maatschappij. Dit resulteerde in de oprichting van Stichting Meer dan Voetbal.

"Sportverenigingen zijn bij uitstek een instrument om jongeren te bereiken. Ik geniet ervan als ik zie dat sporters zo veel doen voor de maatschappij. Dat je bij Excelsior gerust met je kinderen van 5, 6 naar het stadion kunt gaan, zegt iets over de sfeer en warmte bij die club. Ik vind het knap wat Excelsior voor de omgeving in deze stad gedaan heeft. Daarmee zeg je heel veel over hoe de club in het maatschappelijk leven wil staan. Geen verharding, verruwing en bot gedrag, maar mensen tot hun recht laten komen in relatie tot andere mensen.’’

Jurylid Bas van de Goor, ex-speler van het nationaal volleybalteam, mocht vervolgens de Meer dan Voetbal Award uitreiken aan De Haan.


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen