Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Veel mogelijkheden met Sportimpuls 2015

KNVB Media
KNVB Media
12 februari 2015, 13:50

Foto: KNVB Media

Heeft jouw vereniging moeite om bepaalde doelgroepen aan zich te binden? Wil je vereniging meer leden? De Sportimpuls biedt je veel mogelijkheden! De voetbalvereniging anno 2015 bestaat uit meer dan alleen de standaard competities op zaterdag en zondag. Door diverse nieuwe takken op te zetten, kunnen clubs meer leden werven of juiste het huidige ledenaantal op peil houden. Verenigingen die hun aanbod graag willen uitbreiden met nieuwe vormen, kunnen daarvoor vanaf 12 februari een subsidie aanvragen via de Sportimpuls.

De Sportimpuls is onderdeel van Sport en Bewegen in de Buurt, een programma dat is geïnitieerd door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). De Sportimpuls biedt ondersteuning bij het opstarten van nieuwe initiatieven binnen de club. Subsidieaanvragen kunnen dit jaar tot en met 16 april worden ingediend.

Samenwerken

Bij de Sportimpuls is het een voorwaarde dat sport- en beweegaanbieders samenwerken met elkaar, de gemeenten en eventueel andere relevante lokale partijen. Denk bijvoorbeeld aan onderwijs, welzijn, zorg, GGD en het (lokale) bedrijfsleven.

Het programma bevat een zogenaamde Menukaart Sportimpuls, waarop de door de KNVB geselecteerde voetbalvormen staan vermeld. Clubs maken alleen aanspraak op middelen uit de Sportimpuls als activiteiten zijn gebaseerd op de voorbeelden uit deze Menukaart Sportimpuls.

Voetbalaanbod

Het programma biedt voetbalverenigingen kansen om nieuw aanbod te ontwikkelen of bestaand aanbod te verbeteren. De KNVB heeft de afgelopen jaren voetbalvormen ontwikkeld, die al op verschillende plaatsen in het land succesvol worden aangeboden.

Geïnteresseerde verenigingen kunnen deze vormen opstarten, ondersteund vanuit de Sportimpuls. De volgende voetbalvormen zijn opgenomen op de Menukaart Sportimpuls:

• 7x7 35/45+ voetbal
• Werving en behoud van meiden in het voetbal
• School & Voetbal
• Scholencompetitie zaalvoetbal Voortgezet Onderwijs
• Zaalvoetbal op het MBO
• Zaalvoetbalacademie
• G-voetbal
• Old Stars/ Walking football (samenwerking ECV en KNVB)

Criteria

Uiteraard zijn er binnen de Sportimpuls een aantal voorwaarden waar je als vereniging aan moet voldoen. Via de  zelfscan Sportimpuls kun je nagaan of je initiatief in aanmerking komt voor een sportimpuls subsidie.

Aanvragen

Een voetbalvereniging doet de aanvraag altijd gezamenlijk met lokale partners. Dit kunnen andere sport- en beweegaanbieders zijn – zoals omliggende voetbalverenigingen – en/of partijen uit andere sectoren. VWS streeft naar een samenhangende aanvraag per buurt.

Het is een voorwaarde dat de gemeente betrokken is bij de aanvraag. Van gemeenten wordt verwacht dat ze een coördinerende en faciliterende rol spelen in het brede programma Sport en Bewegen in Buurt.

De KNVB adviseert geïnteresseerde verenigingen nadrukkelijk contact op te nemen met de gemeente voor meer informatie over samenwerking en mogelijke ondersteuning.

Adviserende rol KNVB/OOSI

Voor het tot stand komen tot een Sportimpuls aanvraag is de ondersteuningsorganisatie Sportimpuls (OOSI) beschikbaar om advies te geven. De OOSI bestaat uit KNVB medewerkers die beschikbaar zijn om je te begeleiden, adviseren en waar mogelijk te verbinden voor nieuw op te starten Sportimpuls projecten.

Bekijk de contactgegevens van de OOSI.

Is de aanvraag eenmaal goedgekeurd? Dan ondersteunt de KNVB de vereniging bij het opzetten van het nieuwe aanbod, conform overeengekomen in het voortraject. De Menukaart geeft inzicht in wat clubs op dit vlak kunnen verwachten van de KNVB. Denk hierbij aan zaken als een materialenpakket, starterskit, draaiboeken, organisatorische en uitvoerende ondersteuning en PR- en communicatiemiddelen.

Meer informatie

Weten wat de mogelijkheden voor de vereniging zijn? Raadpleeg dan de website van Sport in de Buurt. Neem ook eens contact op met de gemeente, om op de hoogte te zijn van de lokale ideeën en initiatieven over het programma.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met de KNVB via sportindebuurt@knvb.nl.


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen