Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Update: Halt-traject voor Voetballers

KNVB Media
KNVB Media
21 januari 2015, 15:00

Foto:

De KNVB en Halt zijn half oktober aan de slag gegaan met een pilot waarin amateurvoetballers in de districten Zuid I en West II de mogelijkheid hadden om via Halt een speciaal ontwikkelde programma ‘sport en gedrag interventie’ te volgen. In dit traject is er gekeken naar de mogelijkheid om voetballers die door de tuchtcommissie een uitsluiting van minimaal zeven wedstrijden krijgen, een alternatieve straf aan te bieden.

Als de voetballer het traject naar tevredenheid afrondt, dan wordt tot maximaal drie wedstrijden uitsluiting omgezet in een voorwaardelijke straf. Het doel van het Halt-traject is om bewustwording te creëren bij voetballers die op het veld te ver gingen, maar wel een tweede kans verdienen. Dit draagt bij aan meer sportiviteit en respect op en rond de voetbalvelden.

Nieuw concept

Het Halt-traject is een geheel nieuw concept in het voetbal. De invoering en uitvoering van de interventie is veelomvattend en uitgebreid. Om die reden hebben KNVB en Halt de afgelopen periode gebruikt als een experimentele fase waarin is gekeken op welke wijze de ‘sport en gedrag interventie’ optimaal kan worden toegepast om het voetbal sportiever en plezieriger te maken.

De voortgang van het traject is de afgelopen periode nauwkeurig gevolgd. Aan de hand van de opgedane ervaringen en informatie bekijken KNVB en Halt de komende periode welke aanpassingen nodig zijn om voetballers door middel van het Halt-traject bewust te maken van hun gedrag op en rond het voetbalveld.

Lees hier het oorspronkelijke bericht over het halt-traject.


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen