Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Neeskens en Rijkaard reiken 10.000e certificaat WorldCoaches uit

KNVB Media
KNVB Media
8 december 2016, 16:00
1:35

Johan Neeskens en Frank Rijkaard met de KNVB WorldCoaches in Delhi. - Foto: KNVB Media

Ruim 400.000 kinderen over de hele wereld kreeg WorldCoaches al aan het voetballen. Vorige week donderdag, 1 december, werd het 10.000e certificaat uitgereikt. Johan Neeskens en Frank Rijkaard reisden hiervoor af richting het Indiaase Delhi.

Sinds de start van het programma, op 1 oktober 2009 in Den Haag, reisden docenten en ambassadeurs van WorldCoaches de wereld over om kinderen en coaches naast het aanleren van voetbalvaardigheden te vertellen over belangrijke zaken in hun sociale omgeving. Door lokale coaches op te leiden tot WorldCoach kunnen zij fungeren als aanspreekpunt en rolmodel voor de kinderen. Dit jaar werden al 1400 certificaten uitgereikt aan lokale coaches.

  • Dit jaar werden al 1400 certificaten uitgereikt aan lokale coaches.

Toegang tot meer kennis

Centraal in het WorldCoaches-programma staat dat een WorldCoach zijn omgeving kan beïnvloeden. Dit gebeurt niet alleen op voetbalgebied, maar net zo goed op sociaal maatschappelijke vlakken. Voor veel lokale coaches is een WorldCoaches-cursus een mooie mogelijkheid is om toegang te krijgen tot meer (voetbal)kennis.

V.l.n.r.: Ajay Shetty (WorldCoaches docent), Bert Zuurman (WorldCoaches docent), Johan Neeskens (WorldCoaches docent/ambassadeur), Sony Kumari (10.000e WorldCoach), Frank Rijkaard (WorldCoaches ambassadeur) en Alex Praveen (WorldCoaches docent in opleiding)

Het WorldCoaches-programma startte in 2009. De aanleiding voor dit programma was sociaal-maatschappelijke successen in eerdere internationale projecten en het feit dat het eerste WK in Afrika op programma stond. Kort na de start werd het eerste officiële WorldCoaches-certificaat uitgereikt in Zuid-Afrika.

Ambassadeurs

Het 10.000e certificaat werd donderdag 1 december in India uitgereikt door Johan Neeskens en Frank Rijkaard. Neeskens is al sinds de start van het project verbonden aan WorldCoaches en naast ambassadeur ook docent.Ook Rijkaard was een van de ambassadeurs van het eerste uur van het programma.

Naast Neeskens en Rijkaard hebben ook onder meer Ruud Krol, Aron Winter, Pierre van Hooijdonk, Stanley Menzo, Regi Blinker, Frank de Boer, Philip Cocu en de achtereenvolgende bondscoaches Bert van Marwijk, Louis van Gaal en Danny Blind zich ingezet voor WorldCoaches. Lokale ambassadeurs die zich voor WorldCoaches hebben ingezet zijn onder andere Kalusha Bwalya, Nwanko Kanu, Daniel Amokachi, Finidi George, Stephan Appiah en Matthew Amoah.

WorldCoaches

Iedere voetballer, wereldwijd, verdient een goede coach. Met het KNVB WorldCoaches programma leidt de KNVB, in nauwe samenwerking met de Nederlandse overheid en lokale organisaties, voetbalcoaches op. Coaches die niet alleen goed voetbaltraining kunnen geven, maar ook alles weten over de lokale problemen en kansen. Zij helpen kinderen zowel op sportief als sociaal vlak te ontwikkelen en de gemeenschap te versterken.

Coaches die voetbal met passie inzetten voor sociale ontwikkeling, met thema’s als sociale cohesie, water en sanitatie, gezondheid, criminaliteit en verslaving. Een WorldCoach is een rolmodel, binnen en buiten het veld.

Maatschappelijke projecten Maatschappelijke projecten Meer informatie over de maatschappelijke projecten van de KNVB.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen