Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

KNVB helpt rvn foundation bij opleiding coaches

KNVB Media
KNVB Media
30 november 2016, 17:02
0:57

Hans van Breukelen en Ruud van Nistelrooy bekrachtigden de samenwerking. - Foto: KNVB Media

Ruud van Nistelrooy was woensdag te gast op de KNVB campus om te vertellen over zijn ruud van nistelrooy foundation. Hiermee wil hij basisschoolkinderen inspireren hun talenten te ontdekken en daarna te ontwikkelen. Dat kan niet zonder coaches en de KNVB gaat daarbij helpen.

In oktober 2016 opende de rvn foundation al een kenniscentrum in de Maaspoort in Den Bosch. Stralend liep Van Nistelrooy door het gebouw met een passie die hem in de zestien ook zo kenmerkte. “Dit is absoluut een heel mooi moment," zei hij. "Voor ons is dit een locatie om van te dromen, ook met deze sporthal ernaast.”

Talenten stimuleren

Soufani Touzani opende het kenniscentrum van de rvn foundation. — Foto: Joris Lugtigheid

Van Nistelrooy heeft net als in zijn voetbalcarrière een duidelijk doel voor ogen met de foundation. De oud-international wil basisschoolkinderen stimuleren alles uit hun talenten te halen wat erin zit. Uit eigen ervaring weet hij hoeveel baat heeft gehad bij bepaalde personen. “Ik ben terug gaan denken wie in mijn carrière het meeste uit mij hebben gehaald en hoe ze dat gedaan hebben.” Zonder hen had hij zich nooit ontwikkeld tot wereldspits.

Het kenniscentrum was stap een. Om die talenten te stimuleren zijn er coaches nodig en daar gaat de KNVB een belangrijke rol in spelen. De KNVB faciliteert de opleiding van de coaches, onder meer door coaches aan te dragen uit de samenwerkingsverbanden met de Cruyff Foundation, de Richard Krajicek Foundation en de Stichting Life Goals. “De KNVB neemt dat deel op zich en ik ben daar heel erg blij mee”, aldus Van Nistelrooy. 

200 coaches

We willen dat onze aanpak als een sneeuwbal doorrolt

Samen met Hans van Breukelen zette Van Nistelrooy zijn handtekening onder een ambitieuze doelstelling. In de komende drie jaar willen de rvn foundation en de KNVB 200 coaches gaan opleiden. Van Nistelrooy: “We willen dat onze rvn foundation aanpak als een sneeuwbal doorrolt, door het opleiden van die coaches in een zesdaags programma. Als al die coaches dat programma gaan volgen, kunnen uiteindelijk ook steeds meer kinderen geïnspireerd worden om hun talenten te ontdekken en daarna te ontwikkelen.”

Hij maakt nu kennis met andere geledingen van de KNVB. "Er gebeurt zoveel meer bij de KNVB, misschien wel meer dan het grote publiek weet. Ook op maatschappelijk gebied is men erg druk bezig. Voor ons is het een fantastische partner, onder meer door hun grote netwerk in goededoelenland.”

KNVB Samen

Voor de KNVB is de samenwerking met de rvn foundation een belangrijk onderdeel van één van de drie MVO-programma’s, KNVB Samen. Wij geloven dat we door ons netwerk, kennis en faciliteiten samen met maatschappelijke partners kunnen bijdragen aan onze missie 'voetbal om van te houden' (dat wil zeggen: verbinden, ontwikkeling, plezier, winnen, voor iedereen).

 

Ruud van nistelrooy foundation Ruud van nistelrooy foundation Kijk voor meer informatie op de website van de rvn foundation.

Maatschappelijke projecten Maatschappelijke projecten Lees meer over de maatschappelijke projecten van de KNVB.

Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen