Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Winnaars Meer dan Voetbal Awards 2014 bekend

KNVB Media
KNVB Media
15 januari 2015, 9:30

Foto:

SBV Excelsior, PSV, SC Enschede en BSV Boeimeer zijn de winnaars van de Meer dan Voetbal Awards 2014. De prijzen worden jaarlijks uitgereikt aan verenigingen met de beste, meest inspirerende en in het oog springende projecten op het gebied van maatschappelijk voetbal.

De jury, bestaande uit Willem Vissers (sportjournalist De Volkskrant), Bas van de Goor, (directeur Bas van de Goor Foundation), Tim Gilissen (voormalig Maatschappelijk Speler Eredivisie), Ron Jansen (voorzitter HVV Laakkwartier en Awardwinnaar 2013) en Marcel Beerthuizen (sportmarketeer), ontving meer dan veertig inzendingen voor de Meer dan Voetbal Awards 2014. Daaruit zijn vervolgens twaalf genomineerden voortgekomen. In een videopitch kregen de clubs de kans om uit leggen waarom zij de prijs moesten winnen. De vakjury was onder de indruk van het hoge niveau van alle genomineerden. Uiteindelijk kwamen SBV Excelsior, PSV, SC Enschede en BSV Boeimeer als winnaars uit de verkiezing.

Volgens de jury mag het voetbal trots zijn op deze vier winnaars: ,,Het wordt steeds moeilijker om een winnaar aan te wijzen. Vrijwel alle clubs zetten zich in voor de samenleving. Het maatschappelijk beleid neemt een centrale plek in binnen de club en de kwaliteit van de projecten neemt toe. De verschillende grootte van clubs en de specifieke regionale problematiek waar zij op inspelen, maakt het bovendien lastig om de clubs met elkaar te vergelijken.”

Samenvatting juryrapport

Amateurproject van het Jaar: Plusvoetbal - BSV Boeimeer
Het Plusvoetbal van BSV Boeimeer biedt kinderen met autisme of daaraan verwante stoornissen de mogelijkheid om recreatief te voetballen. De jury is van mening dat dit project een voorbeeld is voor andere amateurverenigingen. ,,Plusvoetbal is een concreet voorbeeld van wat een club kan betekenen voor een doelgroep die anders aan de kant zou staan.”

Profproject van het Jaar: PSV United
PSV United is een pedagogisch sportprogramma ter preventie van jeugdoverlast in de Eindhovense wijken Mensfort, Tongelre en Bennekel. PSV United bewijst al meerdere jaren haar toegevoegde waarde in de ontwikkeling van een moeilijk bereikbare doelgroep. Dankzij het project is de sociale veiligheid in de wijken toegenomen. ,,De kinderen zijn trots om voor PSV te voetballen en van PSV te leren.”

Amateurclub van het Jaar: SC Enschede
Sportclub Enschede is een actieve club met hart voor de wijk. De club heeft een moeilijke periode achter de rug. Met hulp van het programma De Vitale Sportvereniging is SC Enschede weer een bloeiende vereniging, die alle dagen van de week openstaat voor haar leden en andere doelgroepen. De jury is met name onder de indruk van “de metamorfose van ouderwetse voetbalkantine naar huiskamer van de buurt”.

Profclub van het Jaar – SBV Excelsior
SBV Excelsior zet zich dagelijks in voor verschillende doelgroepen in de eigen wijk Kralingen en de omgeving. De jury was onder de indruk van de grote dadendrang van een relatief kleine organisatie. ,,Excelsior is een echte open club. Iedereen bij de club, van koffiejuffrouw tot aanvoerder van het eerste elftal, is betrokken bij de maatschappelijke initiatieven.”

De uitreikingen vinden binnenkort plaats bij de winnaars. Het complete juryrapport is hier te lezen. 

Over de Meer dan Voetbal Awards

De Meer dan Voetbal worden jaarlijkse uitgereikt aan de pareltjes op het gebied van maatschappelijk voetbal. Clubs organiseren wekelijks vele maatschappelijke voetbalactiviteiten. De awards zijn bedoeld om de pareltjes hiervan te belonen. De jury beoordeelde de inzendingen op basis van een aantal criteria, waarvan de concrete meerwaarde voor de samenleving, focus en verankering binnen de club de belangrijkste zijn. De prijs wordt dit jaar voor de vierde keer uitgereikt. Eerdere winnaars zijn: NAC Breda (StreetLeague), PEC Zwolle (Playing for Success), Feyenoord (Jobscorer), TPP Rotterdam (Alleen jij bepaalt), HVV Laakkwartier en MVV Maastricht.


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen