Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Meer dan Voetbal Awards: Profclub van het jaar

KNVB Media
KNVB Media
13 januari 2015, 10:47

Foto:

Ieder seizoen reikt Stichting Meer dan Voetbal awards uit aan de beste, meest inspirerende en in het oog springende projecten op het gebied van 'maatschappelijk voetbal'. In 2013 wonnen HVV Laakkwartier, MVV Maastricht, Feyenoord Rotterdam en TPP Rotterdam een award.

Uit meer dan veertig inzendingen voor de Meer dan Voetbal Awards 2014 heeft een vijfkoppige vakjury twaalf genomineerden gekozen. In aanloop naar de spannende ontknoping op donderdag 15 januari tonen wij de nominatiefilmpjes van alle genomineerden. Hierin laten de clubs zien waarom zij moeten winnen. Vandaag de categorie Profclub van het Jaar.

Feyenoord

Feyenoord is zich al jarenlang bewust van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid en telt talloze projecten en activiteiten waarmee het hieraan vorm geeft. Onder de noemer Feyenoord in de Samenleving en via de onafhankelijke Feyenoord Foundation wordt de samenleving van positieve impulsen voorzien. 

Excelsior

Excelsior is een voetbalorganisatie die met een jong, dynamisch en maatschappelijk betrokken karakter van meerwaarde wil zijn voor de lokale samenleving en daarbij vooral wil bijdragen aan ontwikkelingen op sportief, sociaalmaatschappelijk en economisch vlak.

Telstar 

Telstar doet al aan maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo) lang voordat deze term werd uitgevonden. Om hieraan meer structuur te geven, is eind 2011 Telstar Thuis in de Wijk opgericht. Met deze stichting wil de voetbalclub samenwerken met zijn sponsors en partners om alle maatschappelijke activiteiten te kunnen organiseren en financieren. 

Jury

De vakjury bestaat dit jaar uit: Willem Vissers (sportjournalist De Volkskrant), Bas van de Goor, (directeur Bas van de Goor Foundation), Tim Gilissen (voormalig Maatschappelijk Speler Eredivisie), Ron Jansen (voorzitter HVV Laakkwartier en Awardwinnaar 2013) en Marcel Beerthuizen (sportmarketeer). De genomineerden moeten in een pitch de jury overtuigen waarom zij de prijs verdienen. De uiteindelijke winnaars worden begin 2015 bekend gemaakt. De Meer dan Voetbal Awards worden voor de vierde keer georganiseerd. 

Criteria

Volgens de jury is het voor veel clubs inmiddels vanzelfsprekend om maatschappelijk actief te zijn; het zit in hun DNA. Prof- en amateurclubs en projecten die vernieuwend en onderscheidend zijn, maken kans op een award.

Clubs organiseren wekelijks vele maatschappelijke voetbalactiviteiten. De awards zijn bedoeld om de pareltjes hiervan te belonen. De jury beoordeelde de inzendingen op basis van een aantal criteria, waarvan de concrete meerwaarde voor de samenleving, focus en verankering binnen de club de belangrijkste zijn.

De criteria op basis waarvan de uiteindelijke winnaar gekozen wordt zijn:

  • Het winnende project is bewezen effectief en succesvol over een langere periode in termen van 'winst' voor de samenleving.
  • Het project werkt slim samen met verschillende stakeholders.
  • Het winnende project is schaalbaar en deelbaar.
  • Het winnende project is vernieuwend en innovatief.
     

STICHTING MEER DAN VOETBAL

Stichting Meer dan Voetbal is de verbindende organisatie om een landelijke beweging van Meer dan Voetbal-clubs te realiseren. De ambitie van de stichting is dat elke club in Nederland op haar eigen manier een bijdrage levert aan een sterkere samenleving. 

Bekijk ook: 

Genomineerden voor Amateurproject van het jaar

Genomineerden Profproject van het jaar 

Genomineerden Amateurclub van het jaar 


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen