Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Meer dan Voetbal Awards: Amateurclub van het jaar

KNVB Media
KNVB Media
12 januari 2015, 11:18

Foto:

Ieder seizoen reikt Stichting Meer dan Voetbal awards uit aan de beste, meest inspirerende en in het oog springende projecten op het gebied van 'maatschappelijk voetbal'. In 2013 wonnen HVV Laakkwartier, MVV Maastricht, Feyenoord Rotterdam en TPP Rotterdam een award.

Uit meer dan veertig inzendingen voor de Meer dan Voetbal Awards 2014 heeft een vijfkoppige vakjury twaalf genomineerden gekozen. In aanloop naar de spannende ontknoping op donderdag 15 januari tonen wij de nominatiefilmpjes van alle genomineerden. Hierin laten de clubs zien waarom zij moeten winnen. Vandaag de categorie Amateurclub van het Jaar.

Sportclub ENSCHEDE

Van voetbalvereniging naar vereniging waar ook wordt gevoetbald!

Lees hier meer over de maatschappelijke initiatieven van SC Enschede 

DZC '68

DZC'68 is een zaterdagvoetbalclub met ruim 1300 leden. Het motto is 'een leven lang DZC'. We bieden voetbal aan voor iedereen, van 4 tot 80. Rond de 75 teams nemen deel aan de competitie. Daarnaast zijn we maatschappelijk betrokken. Dit uit zich in samenwerking met scholen, een BSO, een fysiotherapeut, andere verenigingen en de gemeente. 

Lees hier meer over de maatschappelijke initiatieven van DZC '68 

AORC/Lebo Vastgoed

AORC/Lebo Vastgoed is een zaalvoetbalvereniging voor jongeren en volwassenen die wonen binnen het stadsdeel Amsterdam Nieuw West en de omliggende stadsdelen. De vereniging kijkt niet naar leeftijd, geslacht, afkomst en spelniveau, maar wil in het ledenbestand en het bestuur een afspiegeling zijn van onze kleurrijke bewoners samenstelling. 

Lees hier meer over de maatschappelijke initiatieven van AORC/Lebo Vastgoed

Jury

De vakjury bestaat dit jaar uit: Willem Vissers (sportjournalist De Volkskrant), Bas van de Goor, (directeur Bas van de Goor Foundation), Tim Gilissen (voormalig Maatschappelijk Speler Eredivisie), Ron Jansen (voorzitter HVV Laakkwartier en Awardwinnaar 2013) en Marcel Beerthuizen (sportmarketeer). De genomineerden moeten in een pitch de jury overtuigen waarom zij de prijs verdienen. De uiteindelijke winnaars worden begin 2015 bekend gemaakt. De Meer dan Voetbal Awards worden voor de vierde keer georganiseerd. 

Criteria

Volgens de jury is het voor veel clubs inmiddels vanzelfsprekend om maatschappelijk actief te zijn; het zit in hun DNA. Prof- en amateurclubs en projecten die vernieuwend en onderscheidend zijn, maken kans op een award.

Clubs organiseren wekelijks vele maatschappelijke voetbalactiviteiten. De awards zijn bedoeld om de pareltjes hiervan te belonen. De jury beoordeelde de inzendingen op basis van een aantal criteria, waarvan de concrete meerwaarde voor de samenleving, focus en verankering binnen de club de belangrijkste zijn.

De criteria op basis waarvan de uiteindelijke winnaar gekozen wordt zijn:

  • Het winnende project is bewezen effectief en succesvol over een langere periode in termen van 'winst' voor de samenleving.
  • Het project werkt slim samen met verschillende stakeholders.
  • Het winnende project is schaalbaar en deelbaar.
  • Het winnende project is vernieuwend en innovatief.
     

Stichting Meer dan Voetbal

Stichting Meer dan Voetbal is de verbindende organisatie om een landelijke beweging van Meer dan Voetbal-clubs te realiseren. De ambitie van de stichting is dat elke club in Nederland op haar eigen manier een bijdrage levert aan een sterkere samenleving. 

Bekijk ook: 

Genomineerden Amateurproject van het jaar

Genomineerden Profproject van het jaar 


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen