Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Meer dan Voetbal Awards: Profproject van het jaar

KNVB Media
KNVB Media
9 januari 2015, 9:24

Foto:

Ieder seizoen reikt Stichting Meer dan Voetbal awards uit aan de beste, meest inspirerende en in het oog springende projecten op het gebied van 'maatschappelijk voetbal'. In 2013 wonnen HVV Laakkwartier, MVV Maastricht, Feyenoord Rotterdam en TPP Rotterdam een award.

Uit meer dan veertig inzendingen voor de Meer dan Voetbal Awards 2014 heeft een vijfkoppige vakjury twaalf genomineerden gekozen. In aanloop naar de spannende ontknoping op donderdag 15 januari tonen wij de nominatiefilmpjes van alle genomineerden. Hierin laten de clubs zien waarom zij moeten winnen. Vandaag de categorie Profproject van het Jaar.

PSV United

PSV United is een motiverend pedagogisch programma gericht op talentontwikkeling in diverse Eindhovense wijken (Mensfort, Tongelre en Bennekel), voor geselecteerde jongens en meiden van 9 tot en met 18 jaar. PSV United wordt gedragen door een groot aantal partners in Eindhoven. Tijdens trainingen en wijkactiviteiten, door PSV-trainers, staan zaken als respect en normen/waarden centraal. De jeugdoverlast verminderd drastisch, er is meer respect in de wijk. 

Sparta Rotterdam - Game on!

GAME ON! is vanuit Sparta opgericht voor kinderen tussen de 12-18 jaar. Het doel? Overgewicht de baas worden. Wekelijks trainen met tientallen kinderen onder begeleiding van onder meer een trainer/ coach, orthopedagoog en diëtist om een gezonder leven te gaan leiden. Daarbij is het Sparta-stadion vaak het platform waar de trainingen plaatsvinden. In twaalf weken tijd worden de kinderen klaargestoomd voor de eindchallenge, het lopen van de AD Mini Marathon! 

AJAX Streetwise

Ajax StreetWise leert kinderen samen leren en samen voetballen. De vierde editie bestaat uit drie (vernieuwde) onderdelen. Het scholenproject; waarbij er op basisscholen in verschillende steden een week lang les wordt gegeven met Ajax-lesmateriaal. Ajax Clinics; waarbij basisschoolkinderen voetballen en gecoached worden door echte Ajacieden. De grote finale; dit jaar icm een grote, spectaculaire sportdag in samenwerking met Stichting Only Friends. Tot slot het Ajax StreetWise Spreekbeurtpakket.

Jury

De vakjury bestaat dit jaar uit: Willem Vissers (sportjournalist De Volkskrant), Bas van de Goor, (directeur Bas van de Goor Foundation), Tim Gilissen (voormalig Maatschappelijk Speler Eredivisie), Ron Jansen (voorzitter HVV Laakkwartier en Awardwinnaar 2013) en Marcel Beerthuizen (sportmarketeer). De genomineerden moeten in een pitch de jury overtuigen waarom zij de prijs verdienen. De uiteindelijke winnaars worden begin 2015 bekend gemaakt. De Meer dan Voetbal Awards worden voor de vierde keer georganiseerd. 

Criteria

Volgens de jury is het voor veel clubs inmiddels vanzelfsprekend om maatschappelijk actief te zijn; het zit in hun DNA. Prof- en amateurclubs en projecten die vernieuwend en onderscheidend zijn, maken kans op een award.

Clubs organiseren wekelijks vele maatschappelijke voetbalactiviteiten. De awards zijn bedoeld om de pareltjes hiervan te belonen. De jury beoordeelde de inzendingen op basis van een aantal criteria, waarvan de concrete meerwaarde voor de samenleving, focus en verankering binnen de club de belangrijkste zijn.

De criteria op basis waarvan de uiteindelijke winnaar gekozen wordt zijn:

  • Het winnende project is bewezen effectief en succesvol over een langere periode in termen van 'winst' voor de samenleving.
  • Het project werkt slim samen met verschillende stakeholders.
  • Het winnende project is schaalbaar en deelbaar.
  • Het winnende project is vernieuwend en innovatief.
     

Stichting Meer dan Voetbal

Stichting Meer dan Voetbal is de verbindende organisatie om een landelijke beweging van Meer dan Voetbal-clubs te realiseren. De ambitie van de stichting is dat elke club in Nederland op haar eigen manier een bijdrage levert aan een sterkere samenleving. 


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen