Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Meer dan Voetbal Awards: Amateurproject van het jaar

KNVB Media
KNVB Media
7 januari 2015, 12:36

Foto:

Ieder seizoen reikt Stichting Meer dan Voetbal awards uit aan de beste, meest inspirerende en in het oog springende projecten op het gebied van 'maatschappelijk voetbal'. In 2013 wonnen HVV Laakkwartier, MVV Maastricht, Feyenoord Rotterdam en TPP Rotterdam een award.

Uit meer dan veertig inzendingen voor de Meer dan Voetbal Awards 2014 heeft een vijfkoppige vakjury twaalf genomineerden gekozen. In aanloop naar de spannende ontknoping op donderdag 15 januari tonen wij de nominatiefilmpjes van alle genomineerden. Hierin laten de clubs zien waarom zij moeten winnen. Vandaag de categorie Amateurproject van het Jaar.

Plusvoetbal - BSV Boeimeer

BSV Boeimeer biedt voor de kinderen met autisme of daaraan verwante stoornissen de mogelijkheid om recreatief te voetballen. waarbij samen met leeftijdgenoten plezier voorop staat. Het Plusvoetbal richt zich op kinderen, zowel jongens als meisjes, in de leeftijd van zes tot zestien jaar onder leiding van speciaal opgeleide trainers. We kunnen niet alle kinderen sterren maken maar we kunnen ze wel allemaal op hun eigen wijze laten schitteren. 

Vitaal op Weg - SDOUC

Slimme samenwerking is de sleutel tot succes. Voetbalvereniging SDOUC wil graag een maatschappelijke bijdrage leveren en een impuls geven aan de sport- en beweegcultuur van Ulft en omstreken. Door het bieden van ondersteuning aan tal van activiteiten op het gebied van sport en gezondheid wil SDOUC laten zien dat zij, onder het motto ‘Meer dan Voetbal’, oog heeft voor de sportbeleving en haar omgeving van morgen.

Wijksportclub Korte Akkeren - vv Ona

Sporten en bewegen in de buurt en op je eigen niveau. Dat is de Wijksportclub Korte Akkeren. De Wijksportclub start, omdat de wijk onvoldoende sport- en beweegmogelijkheden heeft voor ouderen. De Wijksportclub gaat speciaal voor deze doelgroep onder andere 7x7 35+ Veteranen voetbal, denksporten (zoals bridge en klaverjassen), biljart, yoga, danslessen en wandelactiviteiten organiseren. De Wijksportclub heeft als doelen het verhogen van de sportparticipatie en sociale cohesie in de wijk.

Jury

De vakjury bestaat dit jaar uit: Willem Vissers (sportjournalist De Volkskrant), Bas van de Goor, (directeur Bas van de Goor Foundation), Tim Gilissen (voormalig Maatschappelijk Speler Eredivisie), Ron Jansen (voorzitter HVV Laakkwartier en Awardwinnaar 2013) en Marcel Beerthuizen (sportmarketeer). De genomineerden moeten in een pitch de jury overtuigen waarom zij de prijs verdienen. De uiteindelijke winnaars worden begin 2015 bekend gemaakt. De Meer dan Voetbal Awards worden voor de vierde keer georganiseerd. 

Criteria

Volgens de jury is het voor veel clubs inmiddels vanzelfsprekend om maatschappelijk actief te zijn; het zit in hun DNA. Prof- en amateurclubs en projecten die vernieuwend en onderscheidend zijn, maken kans op een award.

Clubs organiseren wekelijks vele maatschappelijke voetbalactiviteiten. De awards zijn bedoeld om de pareltjes hiervan te belonen. De jury beoordeelde de inzendingen op basis van een aantal criteria, waarvan de concrete meerwaarde voor de samenleving, focus en verankering binnen de club de belangrijkste zijn.

De criteria op basis waarvan de uiteindelijke winnaar gekozen wordt zijn:

  • Het winnende project is bewezen effectief en succesvol over een langere periode in termen van 'winst' voor de samenleving.
  • Het project werkt slim samen met verschillende stakeholders.
  • Het winnende project is schaalbaar en deelbaar.
  • Het winnende project is vernieuwend en innovatief.
     

Stichting Meer dan Voetbal

Stichting Meer dan Voetbal is de verbindende organisatie om een landelijke beweging van Meer dan Voetbal-clubs te realiseren. De ambitie van de stichting is dat elke club in Nederland op haar eigen manier een bijdrage levert aan een sterkere samenleving. 


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen