Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

KNVB en PEC Zwolle maatschappelijk actief in Zuid-Afrika

KNVB Media
KNVB Media
5 januari 2015, 18:42

Foto:

Niet alleen trainen, maar ook deelnemen aan maatschappelijke activiteiten. Dat is het doel van het traniningskamp van PEC Zwolle van 3 tot 12 januari in het Zuid-Afrikaanse Stellenbosch.

In navolging op de 3-jarige samenwerking van PEC Zwolle met KNVB WorldCoaches en de Universiteit van Stellenbosch, en na de eerdere donatie van een trapveldje voor de community in de stad, is ook dit jaar het trainingskamp opgezet met een sociaal programma.

Het kamp maakt dit keer deel uit van KNVB Clublinking, een educatief uitwisselingsprogramma van de KNVB. De formatie van Ron Jans maakt zo kennis met de leefomgeving van de lokale WorldCoaches. Daarnaast houden ze gezamenlijk een toernooi voor kinderen uit achterstandswijken. Ook brengen de spelers een bezoek aan een township waar de lokale coaches vandaan komen of werken.

Niet alleen de spelers van PEC Zwolle leren van de ontmoetingen met de coaches en de lokale bevolking. Ook de WorldCoaches doen ervaring op dankzij het bezoek van het Nederlandse Eredivisieteam. Zo zullen zij de wedstrijd PEC Zwolle - Santos (club uit Kaapstad) bezoeken en krijgen zij hierbij analyse-opdrachten. Ook krijgen de coaches in opleiding de kans om trainer Ron Jans te bevragen tijdens een bijeenkomst van de cursus.

De belevenissen van PEC Zwolle in Zuid Afrika zijn te volgen via peczwolle.nl en facebook.com/peczwolle.

Voor meer informatie over de maatschappelijke programma's van de KNVB, kijk op Clublinking.nl en WorldCoaches.nl.


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen