Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

WorldCoach Sanou kandidaat bondsvoorzitter Burkina Faso

KNVB Media
KNVB Media
20 oktober 2016, 9:46

Mory Sanou is sinds 1999 betrokken bij het WorldCoaches-programma. - Foto: KNVB Media

WorldCoach Mory Sanou (57) is één van de zes kandidaten voor het voorzitterschap van de voetbalbond in Burkina Faso. In 1999 startte Sanou aan het WorldCoaches-programma in Burkina Faso en in deze rol heeft hij jarenlang trainingen en wedstrijden verzorgd voor duizenden kinderen.

Vanaf 2006 hield Sanou zich vooral bezig met het opleiden van nieuwe KNVB WorldCoaches. Deze rol vervult hij, naast zijn andere werkzaamheden, tot op heden. Op dit moment is Sanou werkzaam als ‘Director of Sport’ voor het ministerie van Volksgezondheid en Sport in Burkina Faso en vanuit deze functie doet hij nu dus een gooi naar het voorzitterschap van de voetbalbond. De verkiezingen zijn op 12 november.

Liefde, passie en ontwikkeling

"Voetbal is voor mij liefde, passie, contact, ontwikkeling en prestatie", zei Mory Sanou eerder over zijn werk als WorldCoach. "Daarnaast is voetbal ook mijn werk. Ik heb een WorldCoaches-opleiding gevolgd omdat ik ervaringen wil uitwisselen met andere coaches en meer wil leren."

Voetbal helpt doelen te bereiken en van drugs en alcohol af te blijven

"Ik wil de kinderen goede trainingen kunnen geven en met hen het plezier delen dat voetbal geeft. Ook wil ik het idee promoten dat voetbal een kans is om je te ontwikkelen. Een kans voor zowel kinderen als voor de gemeenschap. Voetbal helpt kinderen om hun doelen te bereiken en van de drugs en alcohol af te blijven. Daar wil ik graag aan bijdragen.”

Arnhems onderonsje

Mamadou Zongo en Mike Snoei.

Presidentskandidaat Mory Sanou is ook aanwezig bij twee trainingen in zijn thuisland. De vijfdaagse trainingen worden van 17 tot en met 21 oktober gegeven in Bobo-Dioulasso en Ouagadougou en staan onder leiding van KNVB WorldCoaches docenten Mike Snoei en Rob Klein, in samenwerking met WorldCoaches-ambassadeur Mamadou Zongo.

Voor Oud-Vitessenaars Mike Snoei en Mamadou Zongo is het een bijzonder weerzien in Bobo-Dioulasso. Zongo speelde tussen 1997 en 2005 76 wedstrijden voor Vitesse en maakte 14 doelpunten. Snoei was in het seizoen 2002/’03 de hoofdtrainer bij de Arnhemmers.

KNVB WorldCoaches

Het WorldCoaches programma is opgezet om zoveel mogelijk kinderen op sportief en sociaal gebied te ontwikkelen. Door het scholen van WorldCoaches wordt kennis en vaardigheid lokaal verspreid. Doordat de WorldCoaches-cursussen voetbal aan sociale voorlichting koppelen, bereiken ze meer kinderen.

Voetbal is immers universeel en spreekt kinderen over de hele wereld aan. De WorldCoaches-cursussen worden wereldwijd gegeven in landen waarmee Nederland, de KNVB of één van haar partners een relatie mee heeft. Omdat de doelstelling is om projecten altijd voor een langere periode van een bepaald niveau op te zetten is ervoor gekozen op een beperkt aantal landen te concentreren.

Op dit moment is KNVB WorldCoaches onder andere actief in Suriname, Aruba, Bonaire, Curaçao, Burkina Faso, Egypte, Kenia, Mali, Marokko, Mozambique, Ghana, Zuid-Afrika, India en Indonesië.

WorldCoaches WorldCoaches Lees hier meer over de projecten van WorldCoaches.

Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen