Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Ruud van Nistelrooy foundation opent kenniscentrum

KNVB Media
KNVB Media
12 oktober 2016, 11:00

Ruud van Nistelrooy opende dinsdag het kenniscentrum van zijn eigen foundation. - Foto: Joris Lugtigheid

Ruud van Nistelrooy heeft dinsdag samen met Soufiane Touzani het kenniscentrum van zijn foundation geopend. In de Maaspoort in Den Bosch zullen onder meer, in samenwerking met de KNVB, coaches worden opgeleid hoe ze talenten van kinderen kunnen signaleren én er voor kunnen zorgen dat kinderen zich verder ontwikkelen.

Wie dinsdag goed keek in de ogen van Ruud van Nistelrooy, zag dezelfde passie als waarmee hij in zijn carrière als voetballer landskampioen en topscorer werd in Nederland, Engeland en Spanje. “Dit is absoluut een heel mooi moment”, vertelde hij in de sporthal waar onder meer basketbalclub SPM Shoeters zijn wedstrijden speelt. “Voor ons is dit een locatie om van te dromen, ook met deze sporthal ernaast.”  

Eigen carrière

Het ligt allemaal superdicht bij mezelf en het is fantastisch om dat terug te zien

In het nieuwe kenniscentrum richt de ruud van nistelrooy foundation zich op twee aspecten; het stimuleren van talenten bij basisschoolkinderen én het opleiden van coaches. “In mijn eigen carrière heb ik ervaren hoe ik zelf iets kan bereiken en hoe anderen mij daarbij hielpen. Nu ben ik er mee bezig hoe ik iets voor een ander betekenen. Vooral het kansen bieden en talenten ontwikkelen vind ik heel belangrijk. Dat wil ik met meer coaches en kinderen gaan delen.”

Zijn eigen carrière en bevindingen vormen de rode draad door het opleidingsprogramma van de ruud van nistelrooy foundation. Van Nistelrooy: “Ik ben bijvoorbeeld terug gaan denken wie in mijn carrière het meeste uit mij hebben gehaald en hoe ze dat gedaan hebben. Het ligt allemaal superdicht bij mezelf en het is fantastisch om dat terug te zien.”

Doelstelling

Ruud van Nistelrooy met Soufiane Touzani. — Foto: Joris Lugtigheid.

Het formuleren van doelstellingen speelt een belangrijk onderdeel in de filosofie achter de rvn foundation. Zo schreef Ruud van Nistelrooy zelf op jonge leeftijd persoonlijke doelstellingen in een schriftje en dat speelde een grote rol in het verdere verloop van zijn loopbaan. Samen met de KNVB formuleerde hij nu ook een doelstelling: in de komende drie jaar 200 coaches gaan opleiden.

“Dat is een ambitieuze doelstelling, maar daar hou ik wel van. We willen dat onze rvn foundation aanpak als een sneeuwbal doorrolt, door het opleiden van die coaches in een zesdaags programma. Als al die coaches dat programma gaan volgen, kunnen uiteindelijk ook steeds meer kinderen geïnspireerd worden om hun talenten te ontdekken en daardoor te ontwikkelen.”

Samenwerking

De KNVB faciliteert daarbij de opleiding, onder meer door te zorgen voor coaches uit samenwerkingen met de Cruyff Foundation, de Richard Krajicek Foundation en de Stichting Life Goals. “De KNVB neemt dat deel op zich en ik ben daar heel erg blij mee”, aldus Van Nistelrooy.

Voor ons is de KNVB een fantastische partner

Drie maanden na zijn vertrek als assistent-bondscoach zijn de banden met de KNVB daarmee nog steeds heel goed. “Al heb ik natuurlijk hierbij met hele andere mensen contact dan met wie ik samenwerkte bij het Nederlands elftal. Er gebeurt zoveel meer bij de KNVB, misschien wel meer dan het grote publiek weet. Ook op maatschappelijk gebied is men erg druk bezig. Voor ons is het een fantastische partner, onder meer door hun grote netwerk in goededoelenland.”

KNVB Samen

In de sporthal van de Maaspoort.— Foto: Henk van Esch

Voor de KNVB is de samenwerking met de rvn foundation een belangrijk onderdeel van één van de drie MVO-programma’s, KNVB Samen. Wij geloven dat we door ons netwerk, kennis en faciliteiten samen met maatschappelijke partners kunnen bijdragen aan onze missie 'voetbal om van te houden' (dat wil zeggen: verbinden, ontwikkeling, plezier, winnen, voor iedereen).

Dat sluit naadloos aan op de visie van de rvn foundation. Van Nistelrooy: “We willen kinderen zich laten ontwikkelen op de gebieden waar ze goed in zijn. We doen veel sportgerelateerde activiteiten en ook qua voeding zijn we sportminded. Zo krijgen de kinderen hier bijvoorbeeld gezonde snacks. We willen ze meer meegeven dan alleen de talentontwikkeling.”

Ruud van nistelrooy foundation Ruud van nistelrooy foundation Kijk voor meer informatie op de website van de rvn foundation.

Maatschappelijke projecten Maatschappelijke projecten Lees meer over de maatschappelijke projecten van de KNVB.

Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen