Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Ambassadeur blij met Cruyff Court in Rio de Janeiro

KNVB Media
KNVB Media
16 september 2016, 10:31

Het Cruyff Court Urece in Rio de Janeiro is donderdag geopend. - Foto: Johan Cruyff Foundation

Minister Edith Schippers van VWS en Susila Cruijff (dochter van) hebben in Rio de Janeiro het Cruyff Court Urece geopend. Het veld is bedoeld voor zowel kinderen als volwassenen met een (visuele) handicap.

Aanleiding voor de aanleg van het veld zijn de Paralympische Spelen die momenteel in Rio de Janeiro plaatsvinden. Een aantal Paralympische sporters en vertegenwoordigers van VWS, NOC*NSF en KNVB (vanwege het CP-team) was aanwezig bij de opening.

Ambassadeur Peters

Uiteraard was de vertegenwoordiger van het Koninkrijk der Nederlanden, ambassadeur Han Peters, eveneens aanwezig bij de opening van het Cruyff Court. Hij is blij dat ons land hiermee een bijdrage levert aan de sportbeoefening voor mensen met een handicap. Peters: "Als ambassadeur in dit voetbalgekke land weet ik hoe belangrijk dat is."

Het Cruyff Court Urece werd geopend door minister Edith Schippers (links) en Susila Cruijff (tweede van links). Rechts staat ambassadeur Han Peters.

Jeugdsecretaris

Tijdens de kennismaking met KNVB-vertegenwoordigers ging het het gesprek al snel over onze gedeelde passie. Zo was Han Peters zelf vele jaren actief voor de voetbalvereniging AWC in Wijchen. Eerst als voetballer in veelal lagere teams en daarna als jeugdleider en jeugdsecretaris van 1977 tot 1981.

"Ik heb hiervan veel geleerd, het helpt me ook in mijn huidige functie. Zo herinner ik me goed, hoe lastig het soms was alles tijdig te organiseren, zodat de jeugdelftallen op zaterdag wedstrijden konden spelen met bijvoorbeeld voldoende scheidsrechters en auto's bij uitwedstrijden. Als ambassadeur heb ik het wat dat betreft toch wat gemakkelijker."

Tegenspraak waardevol

Peters heeft nog wel een paar adviezen voor verenigingen. "Als sportbestuurder is het 'verbinden' van mensen essentieel om een voetbalvereniging goed te laten functioneren. Uitgangspunt moet immers zijn dat alle leden met plezier hun sport kunnen beoefenen. En beschouw 'tegenspraak' van leden als waardevol. Het maakt je alleen maar sterker."

CP-team CP-team Volg de verrichtingen van het CP-team in Rio!

Johan Cruyff Foundation Johan Cruyff Foundation De Johan Cruyff Foundation is een belangrijke maatschappelijke partner van de KNVB.

Voetballen bij een club

De KNVB is er voor voetballers op het veld, in de zaal en op straat. Voor pupillen, profs en 65-plussers. Voor jongens en voor meisjes.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen