Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

WorldCoaches voetballen op balkon VN-hoofdkwartier

KNVB Media
KNVB Media
16 juni 2016, 15:21

WorldCoaches toont zijn kracht op het hoofdkwartier van de VN in hartje New York. - Foto: KNVB Media

Voetballen kun je overal. Ook in hartje New York. En zelfs op het balkon van het gebouw van de Verenigde Naties in hartje Manhattan. Daar is donderdag een tijdelijk Cruyff Court aangelegd, als episch centrum van de voetbaldag die KNVB WorldCoaches, de Cruyff Foundation en het ministerie van Buitenlandse Zaken in het VN-hoofdkwartier op poten zetten.

KNVB WorldCoaches is door het ministerie van Buitenlandse Zaken gevraagd om te helpen met de campagne voor de niet-permanente zetel in de VN Veiligheidsraad voor de termijn 2017-2018. Onderdeel daarvan is de voetbaldag op het hoofdkwartier van de VN met overkoepelend thema: Sport voor vrede en ontwikkeling. Sport brengt immers mensen tot elkaar en kan een belangrijke rol spelen in de ontwikkeling en vrede.

Kalusha, Kanu, Rijkaard en Winter

WorldCoaches bij het symbolische beeld voor de vrede voor het VN-hoofdkantoor.

Namens WorldCoaches is oud-international en Oranje onder 19-coach Aron Winter van de partij, terwijl de Cruyff Foundation wordt vertegenwoordigd door Frank Rijkaard. De Afrikaanse grootheden Nwanko Kanu (Nigeria) en Kalusha Bwalya (Zambia) completeren het gezelschap in New York. Zij zijn de captains van vier teams met VN-ambasseurs die op het balkon van het VN-hoofdkwartier aan de East River een mini-toernooi gaan spelen. Ook minister Koenders van Buitenlandse Zaken trapt een balletje mee.

Daarnaast leidt WorldCoaches ambasseur Aron Winter een voetbalclinic met veertig kinderen in de leeftijd acht tot twaalf jaar, afkomstig van een school uit Brooklyn en de UN International School, waar kinderen van VN-medewerkers, missie-medewerkers en ambassadeurs hun scholing volgen. WorldCoaches WorldCoaches Voor meer informatie over de diverse projecten, zie Worldcoaches.nl Maatschappelijke projecten Maatschappelijke projecten Voetbal helpt de maatschappij, de maatschappij verrijkt het voetbal.

Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen