Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Worldcoaches bij Voetbaldag Verenigde Naties

KNVB Media
KNVB Media
7 juni 2016, 16:50

Voormalig Nederlands profvoetballer Aron Winter en de Nederlands-Marokkaanse straatvoetballer Soufiane Touzani geven een clinic aan kinderen. - Foto: KNVB Media

Sport verbindt. Met dat motto organiseert Nederland donderdag 16 juni een voetbalevenement in het hart van de Verenigde Naties. Op het balkon van het VN-hoofdkantoor in New York wordt een tijdelijk Cruyff Court aangelegd, ter nagedachtenis aan Nederlands grootste voetballegende, waarop VN-ambassadeurs een toernooi spelen.

Ze doen dat onder aanvoering van de Nederlandse en Afrikaanse oud-profvoetballers Frank Rijkaard, Aron Winter, Nwankwo Kanu en Kalusha Bwalya. Minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken, die de bijeenkomst organiseert, voetbalt mee. Het toernooi is onderdeel van een voetbaldag die het ministerie van Buitenlandse Zaken in samenwerking met de Cruyff Foundation, KNVB WorldCoaches en enkele andere landen organiseert.

Belangrijke rol

— Met het evenement wordt aandacht gevraagd voor de belangrijke rol die sport speelt in het bevorderen van vrede, ontwikkeling, gezondheid en onderwijs.

Met het evenement vragen ze aandacht voor de belangrijke rol die sport speelt in het bevorderen van vrede, ontwikkeling, gezondheid en onderwijs. "Sport, en in het bijzonder voetbal, brengt mensen en gemeenschappen samen door overeenkomsten te benadrukken en bruggen te slaan tussen verschillende meningen, culturen en bevolkingsgroepen. Voetbal opent deuren en maakt zaken bespreekbaar", aldus Koenders.

De dag begint met een inhoudelijk debat over sport als katalysator voor ontwikkeling en vrede. Ook spreken paralympische sporters over sporten met een handicap. Voormalig Nederlands profvoetballer Aron Winter en de Nederlands-Marokkaanse straatvoetballer Soufiane Touzani geven een clinic aan kinderen.

United We Are

De verbindende kracht van voetbal staat symbool voor Nederland als een partner voor vrede en ontwikkeling

Na het voetbaltoernooi voor de VN-ambassadeurs sluit DJ Hardwell het evenement af tijdens een feestelijke receptie. Daarbij zal de wereldberoemde Nederlandse DJ ook zijn stichting United We Are voorstellen, die kansarme kinderen onderwijs biedt en daarmee een springplank naar een betere toekomst.

"Op deze dag staat de verbindende kracht van voetbal symbool voor Nederland als een partner voor vrede en ontwikkeling", zegt minister Koenders. De Cruyff Foundation en KNVB WorldCoaches zetten zich ervoor in om kinderen van over de hele wereld de kans te geven te sporten. "Ook dat past helemaal bij de inzet van de VN om sport onderdeel te laten zijn van programma’s voor ontwikkeling en vrede."

— Bij de KNVB WorldCoaches wordt de kracht van voetbal ingezet voor sociale ontwikkeling van achtergebleven gemeenschappen in ontwikkelingslanden.

Over WorldCoaches

KNVB WorldCoaches is hét internationale maatschappelijke programma van de KNVB, waarbij de kracht van voetbal ingezet wordt voor sociale ontwikkeling van achtergebleven gemeenschappen in ontwikkelingslanden. Door coaches op te leiden, probeert de KNVB de lokale bevolking te helpen zich te ontwikkelen; op voetbal- en sociaal gebied.

De verschillende cursussen en de verankering van de opgeleide coaches in de (voetbal)gemeenschap zijn gericht op het trainen en begeleiden van kinderen. De WorldCoaches wordt geleerd de kinderen in hun directe omgeving op een positieve manier te beïnvloeden door middel van voetbalactiviteiten, waarbij de WorldCoach tevens (lokale) sociale aspecten aan de orde kan brengen.

Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen