Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Zwaluwen Jeugd Actie haalt liefst € 342.876 op

KNVB Media
KNVB Media
6 juni 2016, 15:09

Een mooi eindbedrag voor de Zwaluwen Jeugd Actie. - Foto: KNVB Media

Het jeugdbekerseizoen zit er weer op. In de KNVB-districten zijn inmiddels de laatste finales gespeeld voor de Zwaluwenjeugdbeker 2015/2016. De actie heeft liefst 342.876 euro opgebracht.

Dit jaar hebben ruim 330.000 jonge voetballers meegedaan aan het Zwaluwen Jeugd Bekertoernooi in de districten. Dankzij het inschrijfgeld en spontane acties van voetballers en voetbalverengingen is dit seizoen weer een mooi bedrag ingezameld.

Campagnedag

Op 4 juni werd de landelijke campagnedag van de Zwaluwen Jeugd Actie gehouden bij RKSV Schijndel/de Wit te Schijndel.  Aan het G-team van Schijndel/de Wit de taak om op ludieke wijze bekend te maken wat de voetbaljeugd  heeft opgehaald voor de jeugd die niet in staat is om onbezorgd een potje te kunnen voetballen.

De opbrengst is voor 50 procent beschikbaar voor voetbalverenigingen in de vorm van subsidies. Zij kunnen bijvoorbeeld subsidie aanvragen voor het beter toegankelijk maken van de vereniging voor jongeren met een beperking.

De andere 50 procent gaat jaarlijks naar een spieronderzoek, aangewezen door Prinses Beatrix Spierfonds en Spieren voor Spieren. Dit jaar is dat Mitochondriële Myopathie.

Maatschappelijke projecten Maatschappelijke projecten Bekijk het overzicht met maatschappelijke projecten van de KNVB.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen