Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

WorldCoaches met Johan Neeskens actief op grote hoogte

KNVB Media
KNVB Media
19 april 2016, 14:47

In de plaats Cusco in Peru zijn 29 Peruaanse jeugdtrainers bij elkaar op maar liefst 3.400 meter. - Foto: KNVB Media

In het kader van het programma Ilumina tu Vida (Light up your Life) houdt WorldCoaches van 18 tot en met 22 april een cursus op grote hoogte. In de plaats Cusco in Peru zijn 29 Peruaanse jeugdtrainers bij elkaar op maar liefst 3.400 meter.

De cursus is onderdeel van een gezamenlijke programma met Philips en de Interamerican Development Bank (IDB), waarbij op afgelegen plaatsen in Zuid-Amerika door Solar verlichting de dag verlengd wordt en avondsport en -leren mogelijk gemaakt wordt.

Duurzame energie

Naast de WorldCoaches Life Skills wordt in deze cursus voor het eerst tijd besteed aan duurzame energie in je omgeving, een belangrijk onderdeel voor partner Philips en passend binnen de doelstelling van dit programma.

De cursus zou aanvankelijk in het Amazone gedeelte van Peru gehouden worden, maar ook daar heerst angst ten aanzien van het Zika-virus. Vandaar dat de cursus verplaatst is en nu in Cusco wordt gehouden. De plaats Cusco is niet geheel onbekend. Het is beroemd vanwege de toeristen die de wereldberoemde Machu Picchu bezoeken.

Mooie ervaring

Voor WorldCoaches zijn Johan Neeskens en Etienne Siliee (uit Curaçao) in Cusco. Beiden zijn zij de Spaanse taal machtig. Op 25 april is er daarnaast nog een voetbalclinic in de hoofdstad Lima ter ere van de opening van een Philips Community Lightcentre.

Het is wel een mooie ervaring om in zo’n omgeving cursus te mogen geven, echt top!

Na de eerste dag van de cursus reageert Johan Neeskens enthousiast. “We hebben hier een leuke groep die graag wil leren”, vertelt de Ex-international. “Een paar cursisten vroegen hoe het met mij was. Ze hebben me ooit bij het WK in 1978 tegen Peru hinkend van het veld zien gaan en dat waren ze nog niet vergeten.

"Bij de praktijksessie in de middag was het wel even lachen, want die gasten gingen als de brandweer", vervolgt Neeskens. "Ze zijn gewend aan de ijle lucht hier, terwijl wij na een paar minuten naar lucht stonden te happen. Het is wel een mooie ervaring om in zo’n omgeving cursus te mogen geven, echt top!”

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen