Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Eredivisie in teken van gezonde leefstijl

KNVB Media
KNVB Media
6 april 2016, 16:42

Foto: KNVB Media

De Eredivisie staat van 6 tot en met 13 april in het teken van de gezonde maatschappelijke activiteiten van Eredivisieclubs en hun voetballers. Bij de clubs worden verschillende evenementen en clinics georganiseerd die in het teken staan van een gezonde leefstijl.

De aftrap voor de ‘Maatschappelijke Speelronde’ had woensdagmiddag plaats in het IJsseldeltastadion, de thuishaven van PEC Zwolle.

“Profvoetballers doen meer dan voetballen alleen”, zegt Jacco Swart, directeur van de Eredivisie. “Samen met hun clubs maken ze supporters bewust van een gezonde leefstijl. Op scholen en in woonwijken maken ze werk van gezond bewegen. Tijdens deze speelronde plaatsen we de schijnwerpers daar op.”

Het hele jaar

"Alle Eredivisie-clubs houden zich het hele jaar bezig met hun maatschappelijke verantwoordelijkheid, maar veel mensen beseffen dat niet", voegt Joost Wijnhoud - manager Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) van Eredivisie CV - toe. "In zo'n week maken we ze daar extra bewust van, vooral omdat alle clubs samen in actie komen."

Zo houden alle Eredivisieclubs deze week verschillende evenementen rond het thema gezonde leefstijl. Profvoetballers weten wat er voor nodig is om fit te zijn. “Voldoende bewegen, goed eten en verantwoord omgaan met alcohol, slapen en herstel. We weten dat het goed is voor je gezondheid. Maar doen we er ook wat mee?”, zegt Ron Jans, trainer van PEC Zwolle. “Daarom helpen wij graag een handje door supporters bewust te maken van een gezonde leefstijl.”

Jans en Swart deden in Zwolle de aftrap voor de Maatschappelijke speelronde. Dat deden ze samen met een groot aantal mascottes van de Eredivisie, OldStars, speelsters van PEC Zwolle Vrouwen en kinderen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking.

Gehandicaptensport en OldStars

De speelsters van PEC Zwolle Vrouwen verzorgden in het stadion een clinic voor de kinderen. De club organiseert al jaren samen met amateurvereniging WRZV De Boog en de gemeente Zwolle de week van de gehandicaptensport.

Daarnaast kwamen de OldStars van PEC Zwolle in actie. Dit zijn 60-plussers die wekelijks met elkaar voetballen. Door samen te voetballen komen ze met andere 60-plussers in contact en worden ze fitter door te bewegen. In het stadion van PEC Zwolle speelden de OldStars van de thuisclub tegen die van Sc Heerenveen, FC Groningen en Heracles Almelo.

PEC Zwolle United

Onder de noemer van PEC Zwolle United organiseert PEC Zwolle jaarlijks vele maatschappelijke activiteiten waarbij de spelers en speelsters van de club een belangrijke rol spelen.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen