Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Meer dan Voetbal Awards: 12 genomineerden

KNVB Media
KNVB Media
14 november 2014, 14:13

Foto: KNVB Media

Uit meer dan 40 inzendingen voor de Meer dan Voetbal Awards 2014 heeft de vakjury 12 genomineerden gekozen. Volgens de jury is het voor veel clubs inmiddels vanzelfsprekend om maatschappelijk actief te zijn; het zit in hun DNA. Prof- en amateurclubs en projecten die vernieuwend en onderscheidend zijn, maken kans op een award.

Clubs organiseren wekelijks vele maatschappelijke voetbalactiviteiten. De awards zijn bedoeld om de pareltjes hiervan te belonen. De jury beoordeelde de inzendingen op basis van een aantal criteria, waarvan de concrete meerwaarde voor de samenleving, focus en verankering binnen de club de belangrijkste zijn.

Meer bewust

,,De Meer dan Voetbal Awards hebben hun plek gevonden in de voetbalwereld, die zich steeds meer bewust is van het maatschappelijke belang van de sport. Het niveau van de inzendingen stijgt. Het draagvlak binnen de clubs is toegenomen. De projecten zijn steeds wijder vertakt en beter uitgewerkt. Vooral in de categorie profclub van het jaar ligt het niveau erg dicht bij elkaar”, aldus de jury.

De volgende clubs en projecten zijn genomineerd:

Profclub van het Jaar:

Excelsior
Feyenoord
SC Telstar

Profproject van het Jaar:

Ajax: Streetwise
PSV: PSV United
Sparta: Game on

Amateurclub van het Jaar:

AORC Lebo Vastgoed
DZC '68
SC Enschede

Amateurproject van het Jaar:

BSV Boeimeer: Plusvoetbal
v.v. ONA: Wijksportclub Korte Akkeren
SDOUC: Vitaal op weg

Vakjury

De vakjury bestaat dit jaar uit: Willem Vissers (sportjournalist De Volkskrant), Bas van de Goor, (directeur Bas van de Goor Foundation), Tim Gilissen (voormalig Maatschappelijk Speler Eredivisie), Ron Jansen (voorzitter HVV Laakkwartier en Awardwinnaar 2013) en Marcel Beerthuizen (sportmarketeer).

De genomineerden moeten komende tijd in een pitch de jury overtuigen waarom zij de prijs verdienen. De uiteindelijke winnaars worden begin 2015 bekend gemaakt. De Meer dan Voetbal Awards worden voor de vierde keer georganiseerd.

Over Meer dan Voetbal

Stichting Meer dan Voetbal, opgericht door de KNVB, Eerste Divisie en Eredivisie, zet de kracht van voetbal in voor een sterkere samenleving. De stichting doet dit door partijen in het veld te verbinden, kennis tussen clubs te delen en de maatschappelijke rol van het voetbal zichtbaar te maken. Meer informatie kunt u vinden op meerdanvoetbal.nl.


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen