Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

'Voetbal voor Water' bij Oranje-interlands

KNVB Media
KNVB Media
14 november 2014, 12:34

Foto: KNVB Media

Ter gelegenheid van Wereld Toilet Dag op 19 november stond de oefeninterland van het Nederlands elftal tegen Mexico in het teken van Voetbal voor Water. Ook tijdens het EK-kwalificatieduel van zondag tegen Letland is er aandacht voor het project.

Net als eerder dit jaar wordt het publiek via de boardings en op de WC’s van de Amsterdam Arena geconfronteerd met de noodzaak om ook schoolkinderen in Afrika gezond te laten leven en spelen.

Voetbal voor Water, het project waarin de KNVB met onder andere Unicef, Simavi en het ministerie van Buitenlandse Zaken samenwerkt voor schoon drinkwater en hygiëne in Afrikaanse landen, werkt op meer dan 400 scholen om kinderen de beschikking te geven over watervoorzieningen en toiletten.

Via het KNVB WorldCoaches-programma wordt op diezelfde scholen kinderen spelenderwijs het belang van goede hygiëne bijgebracht. De bijzondere samenwerking van de bond en de Nederlandse specialisten in water en sanitatie bestaat nu twee jaar en is genomineerd voor de beste publiek-private samenwerking van Nederland.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen