Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Vluchtelingen kunnen zich even PSV'er of Ajacied wanen

KNVB Media
KNVB Media
19 maart 2016, 23:06

Foto: Stichting Life Goals

In de schaduw van het Philips stadion is zaterdag een bijzondere PSV - Ajax gespeeld. Een vluchtelingenteam uit Amsterdam met coach Aad de Mos nam het op tegen een ploeg van het COA in Eindhoven onder leiding van Hans van Breukelen. Het werd 2-2 waarna Ajax de shoot-outs beter nam.

Maar daar ging het natuurlijk niet echt om in het Beursgebouw. De deelnemers konden voor een moment de onzekere hel van het vluchtelingenbestaan achter zich laten. Door gewoon lekker een potje te voetballen. Stichting Life Goals organiseert vijf keer per jaar onder de noemer Dutch Street Cup, sportfestivals voor mensen uit de maatschappelijke opvang.

Met een knipoog naar de Eredivisie-kraker werd er als aanvulling op het reguliere programma een 'vluchtelingen-topper' georganiseerd. De officiële tenues maakten het net echt voor de spelers. Net als de coaches. Aad de Mos zette de 'Amsterdammers' neer. Bij de Eindhovenaren zat Hans van Breukelen op de bank.

Sport kan mensen uit hun isolement halen

De oud-keeper van PSV en Oranje benadrukte de grote waarde van sport voor de sociale en maatschappelijke ontwikkeling van mensen.

"Sport is meer dan alleen goed voor je lichaam. Kijk naar deze twee teams. Twee selecties met vluchtelingen die door de sport uit hun isolement worden gehaald en volledig in de maatschappij worden getrokken.”

De Dutch Street Cup wordt op 2 april vervolgd in Rotterdam. Misschien is het een idee om daar een 'vluchtelingen-bekerfinale' te spelen tussen Feyenoord en Utrecht.

Stichting Life Goals

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen