Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

WorldCoaches vergroot zichtbaarheid in Afrika

KNVB Media
KNVB Media
17 maart 2016, 12:34

Foto: KNVB Media

KNVB WorldCoaches heeft donderdag 17 maart een driejarig samenwerkingscontract getekend met de Zuid-Afrikaanse televisiezender SuperSport. De zender, met tien miljoen afnemers in vijftig Sub-Sahara-landen en 1,3 miljard internetbezoekers, gaat cursussen uitzenden via zijn sociale programma Let's Play.

Ambassadeur van WorldCoaches en oud-international Aron Winter is blij met de samenwerking. 

SuperSport wil met WorldCoaches zich richten op de opleiding van coaches in zes Afrikaanse landen: Nigeria, Ghana, Zambia, Kenya, Zimbabwe en Zuid-Afrika.

Directeur Stanley Matthews van SuperSport benadrukt dat het hen niet alleen gaat om het uitzenden van sportwedstrijden, maar dat zij ook hopen veranderingen in de sport teweeg te brengen. "De impact van coaches die in Zuid-Afrika zijn geweest, zoals Johan Neeskens, Ruud Krol en Foppe de Haan, is enorm. Samen met de ongeveer honderd coaches die door WorldCoaches het afgelopen zijn opgeleid in Zuid-Afrika, hebben zij clubs naar een hoger niveau weten te tillen. In die zin is WorldCoaches van onschatbare waarde voor het voetbal in Afrika." 

Over WorldCoaches

KNVB WorldCoaches is hét internationale maatschappelijke programma van de KNVB, waarbij de kracht van voetbal ingezet wordt voor sociale ontwikkeling van achtergebleven gemeenschappen in ontwikkelingslanden. Door coaches op te leiden, probeert de KNVB de lokale bevolking te helpen zich te ontwikkelen; op voetbal-  en sociaal gebied.

De verschillende cursussen en de verankering van de opgeleide coaches in de (voetbal)gemeenschap zijn gericht op het trainen en begeleiden van kinderen. De WorldCoaches wordt geleerd de kinderen in hun directe omgeving op een positieve manier te beïnvloeden door middel van voetbalactiviteiten, waarbij de WorldCoach tevens (lokale) sociale aspecten aan de orde kan brengen. 

 

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen