Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Gezamenlijke start bonden: Samen voor een schone sport

KNVB Media
KNVB Media
29 februari 2016, 10:44

Foto: KNVB Media

Een eerlijke, integere sport en de gezondheid van sporters zijn van het grootste belang. Het gebruik van doping staat daar haaks op. Onder leiding van het Ministerie van Volkgezondheid, Welzijn en Sport is de KNVB met drie andere sportbonden (Atletiekunie, Biljartbond (KNBB) en fitnessbranche F!tvak) gestart met het actieplan: Samen voor een schone sport.

Zondag was tijdens het NK Indoor Atletiek de officiële aftrap van het actieplan, dat wordt uitgevoerd door vier verschillende sportorganisaties, uit verschillende takken van sport. Het project kent een doel: het waarborgen van een schone en eerlijke sport.

De KNVB is namens de teamsporten betrokken bij de campagne. Op die manier vertolkt het voetbal een voortrekkersrol voor de andere teamsporten op dit onderwerp. Het doel is dat de ontwikkelde producten en diensten zoveel mogelijk 'sporttakoverstijgend' worden gedeeld en aangeboden.

NOC*NSF is coördinator van het actieplan en organiseert samen met De Dopingautoriteit een aantal sportbrede activiteiten met betrekking tot dit onderwerp.

Voorlichtingscampagne

Met het actieplan Samen voor een schone sport start de KNVB een voorlichtingscampagne in de top van het voetbal gericht op preventie en bewustwording rondom doping en specifieke voorlichting ten aanzien van voedingssupplementen en vrij verkrijgbare medicijnen.


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen